Aino hakee toimitussihteeriä ja Art Directoria

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on lähes 15 000 opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. AYY toimii kolmella kampuksella ja Otaniemessä sijaitsevalla keskustoimistolla. Yhteensä AYY työllistää n. 50 henkeä. AYY on ylioppilaskuntakentällä nuori ja innovatiivinen toimija. Aino on AYY:n ylioppilaslehti, joka on perustettu vuonna 2009.

Haemme nyt Aino-lehdelle toimitussihteeriä ja AD:tä toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Etsimämme tyypit ovat intohimoisia, skarppeja tulevaisuuden huippuja. Työt alkavat heti, kun sopivat henkilöt löytyvät.

Osana Ainon kolmihenkistä toimitusta sinulla on käytössäsi ainutlaatuinen temmellyskenttä, jossa saat kokeilla ja kasvaa ammattilaisena. Kartutat valtavasti työkokemusta ja keräät juuri sellaisia työnäytteitä, joita itse kaipaat. Samalla luot kontakteja muihin alan nuoriin tekijöihin. Lopullinen työnkuvasi muotoutuu omien intressiesi mukaan.

Saat Ainosta irti juuri niin paljon kuin olet valmis ottamaan. Tärkeintä on intohimo laadukkaaseen journalismiin, joka palvelee lukijakuntaa parhaalla mahdollisella tavalla.

TOIMITUSSIHTEERI

Toimitussihteerinä ideoit tulevia Ainoja yksin ja yhdessä muun toimituksen kanssa, kirjoitat itse ja editoit avustajien juttuja. Olet päätoimittajan oikea käsi, joka pysyy aikataulussa ja jolla sanottavaa siihen, miten Ainoa pitäisi kehittää. Lisäksi avustat päätoimittajaa tarpeen mukaan kaikenlaisissa Ainoon liittyvissä tehtävissä, kuten somen ja verkkolehden päivittämisessä sekä tapahtumajärjestelyissä.

Pestisi alussa pääset konseptoimaan uudistuvaa Ainoa yhdessä muun toimituksen kanssa.

Toimitussihteeriltä edellytämme:
• Intohimoista asennetta laadukkaaseen, sykähdyttävään journalismiin
• Kiinnostusta ajan ilmiöihin ja yhteiskunnallisiin asioihin
• Kokemusta lehden toimittamisesta
• Kokemusta lehtijuttujen editoimisesta tai vähintään näkemystä siitä, mitä on hyvä editointi
• Virheetöntä kielioppia ja mielellään taipumusta pilkun viilaamiseen
• Pelotonta, luovaa asennetta juttuideoiden keksimiseen
• Halua kehittyä toimittajana ja editoijana sekä päästä toteuttamaan villejäkin ideoita
• Tuntemusta ylioppilaskunta- ja opiskelijamaailmasta
• Kykyä pysyä sovituissa aikatauluissa ja organisoida omaa työtä
• Halua kasvaa ja pitää hauskaa osana kolmihenkistä toimitusta

Toimi on osa-aikainen (8 tuntia viikossa). Työn jakautumisesta eri viikoille sovitaan yhdessä päätoimittajan kanssa. Työstä maksetaan lehdistön työehtosopimuksen tason IIa mukaista palkkaa. Aino-lehden toimitus sijaitsee Otaniemessä, Espoossa, mutta työtä voi usein tehdä myös etänä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus la 23.1.2016 klo 8.00 mennessä osoitteeseen pauliina.suominen@ayy.fi. Liitä hakemukseesi CV ja enintään viisi juttunäytettä. Kehittele myös kaksi erilaista juttuideaa, joka mielestäsi sopisivat Ainoon. Halutessasi voit lähettää omien juttunäytteidesi lisäksi myös näytteitä jutuista, jotka olet editoinut.

Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Jos et kerta kaikkiaan ehdi tehtailla hakemusta ennen deadline-päivää, soita päätoimittajalle.

ART DIRECTOR

Art Directorina suunnittelet Ainon printti- ja verkkosivujen visuaalisen ilmeen yhdessä päätoimittajan kanssa ja taitat Ainon printtilehden neljästi vuodessa. Halutessasi voit myös valokuvata tai kuvittaa lehteä. Lisäksi valitset ja opastat yhdessä päätoimittajan kanssa avustajia valokuvaamaan ja kuvittamaan Ainoa.

Ensisijainen tehtäväsi on varmistaa, että jokainen Aino on visuaalisesti kiinnostava, ennakkoluuloton ja korkeatasoinen kokonaisuus. AD osallistuu myös juttuaiheiden kehittämiseen ja on mukana suunnittelemassa yksittäisten juttujen kuvakerrontaa heti alkuvaiheesta asti. Jos haluat, voit suunnitella Ainoon myös puhtaasti visuaalisia juttuja, kuten kuvareportaaseja.

AD:n ensimmäinen tehtävä vuoden alussa on uudistaa Ainon visuaalinen ilme yhdessä päätoimittajan kanssa.

AD:ltä edellytämme:
• Intohimoista asennetta graafiseen suunnitteluun ja alan opintoja
• Kokemusta lehden taittamisesta tai muulla tavoin hankittua osaamista
• Kykyä luoda Ainosta tyylikäs, hallittu kokonaisuus, jonka lukijakunta tuntee omakseen ja joka ei jätä kylmäksi
• Halua ylittää itsensä ja kehittää rohkeita, luovia visuaalisia ratkaisuja
• Halua osallistua lehden tekemiseen kokonaisvaltaisesti, sisältäen juttuideoiden kehittelyn
• Toisaalta halua toimittaa lehteä, joka ei ole vaikea taidejulkaisu vaan opiskelijayhteisön asialla
• Mielellään kontakteja valokuvaajiin ja kuvittajiin
• Kykyä pysyä aikataulussa ja organisoida omaa työtä
• Halua kasvaa ja pitää hauskaa osana kolmihenkistä toimitusta

Toimi on osa-aikainen (8 tuntia viikossa). Työstä maksetaan lehdistön työehtosopimuksen tason IIa mukaista palkkaa. Työtuntien jakautumisesta eri viikoille sovitaan päätoimittajan kanssa. Aino-lehden toimitus sijaitsee Otaniemessä, Espoossa, mutta työtä voi usein tehdä myös etänä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus la 23.1.2016 klo 8.00 mennessä osoitteeseen pauliina.suominen@ayy.fi. Liitä hakemukseesi CV ja portfolia tai muita työnäytteitä. Vakuuta kertomalla itsestäsi jotain sellaista, mitä emme osaa edes pyytää. Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi.

Lisätietoja tehtävistä antaa Ainon päätoimittaja Pauliina Suominen (pauliina.suominen@ayy.fi, p. 044 024 1616).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *