AYY neljännet edustajistovaalit käytiin sähköisesti – Äänestysprosentti 30,16 %

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Tiedote
4.11.2015

Julkaistavissa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) neljänsien edustajistovaalien äänestys päättyi keskiviikkona 4.11. Äänestysprosentiksi muodostui 30,16 %, mikä on 2,86 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuonna 2013. Yhteensä äänioikeutensa käytti 4293 äänioikeutettua. Vaalit käytiin toista kertaa kokonaan sähköisesti.

Vaaliliitoista neljä nappasi itselleen kuusi (6) paikkaa edustajistosta. Nämä liitot ovat Vihreämpi Aalto, SCIsma, Kylterirengas Otaniemi ja Kylterirengas Töölö. Äänikuninkuuden jakavat 64 äänellä Vihreämmän Aallon Sameli Sivonen ja Kylterirengas Otaniemen Joona Kosloff. Näyttää siltä, että monilta vaaliliitolta on nousemassa edustajistoon kansainvälisiä opiskelijoita.

AYY:n vaaleissa oli tänä vuonna ehdolla 307 henkilöä. Ehdokkaat muodostavat 13 vaaliliittoa ja yksi henkilö on ehdolla yksittäisenä ehdokkaana. Vaaliliitoista 11 kuuluu vaalirenkaisiin, joita on yhteensä kolme. Kaksi vaaliliitoista ei kuulu vaalirenkaisiin. Kaikki vaaleissa ehdolla olevat vaaliliitot olivat puoluepoliittisesti sitoutumattomia.

45-henkinen edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Uusi edustajisto kokoontuu ensimmäistä kertaa heti marraskuussa, jolloin se muun muassa valitsee itselleen puheenjohtajan ja nimittää ensi vuoden hallituksen muodostajan.

Alustava vaalitulos löytyy osoitteesta: http://ayy.fi/vaalit/tulokset/. Keskusvaalilautakunta vahvistaa tuloksen kokouksessaan maanantaina 9.11.2015

Lisätietoja:

KVL:n sihteeri Johanna Pietiläinen, johanna.pietilainen@ayy.fi, 050 520 9434
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Hamilkar Bergroth, hamilkar.bergroth@ayy.fi

Alustavan vaalituloksen mukaan edustajiston paikkajako on seuraava (muutos vuoteen 2013)

Vaalirengas: Jämerä Ratas 22 (vuonna 2013: 28)
Konergia 4 (Muutos vuoteen 2013: -2 paikkaa)
Luova 4 (-1)
Polytekarna 2 (-1)
SCIsma 6 (UUSI)
CHEM 3 (UUSI)
Voltti 3 (-)

Vaalirengas: Aalto for All 7 (UUSI)

Aalto Party 1 (: -2)
Vihreämpi Aalto 6 (UUSI)

Vaalirengas: Kylterirengas 14 (UUSI)

Force Majeure 2 (+1)
Kylterirengas Otaniemi 6 (UUSI)
Kylterirengas Töölö 6 (UUSI)

Vaalirenkaiden ulkopuolella olevat vaaliliitot:

ProArte 2 (-3)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *