Vaasankatu 10 peruskorjaus – tietoa ja ohjeita

AYY:n edustajisto on 27.3. päättänyt, että Vaasankatu 10 kiinteistössä aloitetaan lokakuussa 2014 talotekniikkavetoinen peruskorjaus. Kiinteistössä asuminen on korjaustöiden aikana mahdotonta. Tämän vuoksi kaikki Vaasankadun nykyisten asukkaiden vuokrasopimukset irtisanotaan siten, että vuokrasopimus päättyy 30.9.2014.

AYY pyrkii tarjoamaan kaikille Vaasankadulta irtisanotuille asukkaille heidän tarpeitaan vastaavan korvaavan asunnon. Tämän vuoksi kaikille Vaasankadun peruskorjauksen vuoksi irtisanotuille asukkaille myönnetään yksi (1) ylimääräinen asuntojonopiste kaikkiin AYY:n asuntoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että halutessaan jokainen Vaasankadun asukas saa AYY:ltä jonkun korvaavan asunnon, kunhan hakee asuntoja tarpeeksi monipuolisesti ja ilman kovin rajoittavia hakutoiveita.

Ylimääräinen piste lisätään kaikkiin Vaasankadulta irtisanottujen asukkaiden valmiisiin asuntohakemuksiin. Lisäksi myös Vaasankadun asukkaiden myöhemmin tekemille asuntohakemuksille myönnetään ylimääräinen piste. Lisäpisteet ovat voimassa niin kauan kuin asunnontarve Vaasankadun peruskorjauksen vuoksi on kiireellinen. Jos remontin alkaessa asukas ei ole saanut korvaavaa asuntoa AYY:ltä, lisäpisteet ovat voimassa kunnes AYY on tehnyt asuntotarjouksen lisäpisteiden perusteella.

Korvaavia asuntoja aletaan tarjota pääasiassa elokuun alusta lähtien.

Ohjeita asukkaille: Tee hakemus Campus-järjestelmässä kaikkiin niihin jonoihin, joihin olisit valmis muuttamaan peruskorjauksen tieltä. Mitä useampiin jonoihin teet hakemuksia, sitä suuremmalla todennäköisyydellä AYY pystyy tarjoamaan korvaavan asunnon ajoissa. Jos AYY:llä ei ole hakijan toiveisiin sopivaa asuntoa tarjota, asukkaan on järjestettävä asumisensa 1.10. alkaen jollain toisella tavalla.

Lisätietoja antaa AYY:n asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *