Asuntoloiden hallinto-ohjesääntö uudistui

TKY:n ja KY:n omistamien asuntomassojen yhdistyttyä vuonna 2010, yhdistyivät myös kahdet käytänteet ja säännöstöt. Tämä yhdistyminen tapahtui vauhdilla, mikä näkyi myös asukasdemokratiaa ja asukkaiden päätäntävaltaa tukevassa asuntoloiden hallinto-ohjesäännössä.

Sääntöä uudistettiin asukastoimijoiden kanssa yhteistyössä ja kesäkuussa aloitetut valmistelutyöt saapuivat päätökseen 10.10.2013, jolloin ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi uuden asuntoloiden hallinto-ohjesäännön. Uudessa säännössä on entiseen verrattuna kolme suurempaa muutosta.

1. Kyläsenaatin hallinnollinen valta siirrettiin kaikkien asuntokohteiden edustajista koostuvan asumisen yhteistyöelimen alle. Kyläsenaatti toimii jatkossa vain asukasviihtyvyyden ja -hyvinvoinnin parissa.

2. Sääntöjä yhtenäistettiin teekkarikylän ja muiden asuinkiinteistöjen välillä. Tarkoituksena on poistaa erilaiset käytännöt ylioppilaskunnan eri asuntojen välillä ja vähentää sääntötekstin poikkeuksia.

3. Linnanisäntä nostettiin asuinkiinteistöjensä luottohenkilöksi/johtohahmoksi antamalla tehtävässä olevalle lisää valtaa ja vastuuta.

Asukasdemokratia muotoutuu uuden asuntoloiden hallinto-ohjesäännön mukaan kuvan osoittamalla tavalla.

Terveisin,
Jani Laamanen

Asukasdemokratiakartta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *