Viikkotiedote 40/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 40/2013

Tänään kannattaa olla Otaniemessä, kun ensin päivällä Alvarin aukion täyttävät Otatarhan ajot ja illalla Lakinlaskijaiset räjäyttävät Dipolin!

Tällä viikolla kampuksilla vietetään voi hyvin Aallossa –viikkoa. Katso ohjelma osoitteesta voihyvin.ayy.fi

Ensi viikolla on puolestaan kehitysyhteistyöviikon vuoro. Lisätietoa kehyviikon ohjelmasta löydät Mosaicin facebook –sivulta.

 1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
 2. AYY:n edustajistovaaleissa ehdolla 323 ehdokasta
 3. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.
 4. Kevään 2013 kandidaatti – Vastaa kandipalautekyselyyn!
 5. Tällä viikolla: Voi hyvin Aallossa –viikko (Hyvinvointiviikko)
 6. Ylioppilaskunnan keskustoimisto muuttaa Otaniemen palvelupisteen yhteyteen
 7. AYY:n kehitysyhteistyöviikko 7.–10.10.2013
 8. Innolla opiskelukykyä! -seminaari 21.10. Ilmoittautuminen on nyt auki!
 9. Teekkarikylän siivoustalkoot ja romupyörien laputus 10.10. klo 15
 10. Ehdota Teekkari H.C.-arvonimiä ja Teekkarilakin käyttöoikeuksia kunnianosoituksena
 11. Teekkariperinnejuhla 2013
 12. Apply now to Aaltonaut by sending your motivation letter by 13th of October!
 13. Apurahoja Aallon opiskelijoille ja opettajille haettavissa (15.10.2013 asti)
 14. Otaniemessä liikkuja – kerro mielipiteesi ja voita Jopo!
 15. Art of Living –elämäntaitoryhmä
 16. Ihmiset vastaan zombit Otaniemessä 9.-13.10.
 17. Kamarikuoro Dissonanssi etsii uusia laulajia
 18. Retuperän WBK:n 80-vuotissuurjuhlakonsertit 9.11.

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 40

VIIKKO 41

2. AYY:n edustajistovaaleissa ehdolla 323 ehdokasta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) vaaleissa on tänä vuonna ehdolla 323 henkilöä.  Vaaleissa on neljä vaalirengasta, joihin kuuluu yhteensä 16 vaaliliittoa. AYY:n edustajistovaalit järjestetään kolmatta kertaa 23.10. – 6.11.2013. Vaaleissa valitaan 45-jäseninen edustajisto seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin.

Ehdokaslistat kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta ayy.fi/vaalit/ehdokkaat

Lisätietoa edustajiston toiminnasta saat osoitteesta inside.ayy.fi.

3. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2013 ovat seuraavat: vaihtostipendi max. 800 €, yhteisöstipendi n. 500 € ja opintostipendi n. 500 €

Syksyn 2013 hakuaika on 1.10.2013 kello 8.00 – 31.10.2013 kello 23.59. Syksyn hakukierroksella jaetaan vain vaihtostipendejä.

Stipendihakulomake löytyy täältä.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Tuisku Suomala (tuisku.suomala(at)ayy.fi)

4. Kevään 2013 kandidaatti – Vastaa kandipalautekyselyyn!

Kaikki kandidaatintutkinnon keväällä 2013 suorittaneet Aalto-yliopiston opiskelijat ovat saaneet aalto.fi-mailiinsa pyynnön vastata viestissä olevaan palautekyselyyn. AYY toivoo yhdessä Aalto-yliopiston kanssa, että kaikki kyselyn saaneet vastaavat siihen. Jos valmistuit kandiksi viime keväänä, olet mukana ja sinulla on tästä maanantaista 30.9.2013 perjantaihin 18.10. asti aikaa vastata.

Kurssipalaute ja tämä kandipalaute ovat suorimpia keinoja, joilla voit kertoa yliopistolle miten se onnistuu opetustehtävässään. Sama kysely tehdään kaikille muillekin yliopistoille. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) tulee myös jakamaan yliopistoille vuodesta 2015 eteenpäin 50 miljoonaa euroa niiden perusrahoituksesta opiskelijoiden tyytyväisyyden perusteella. Se tyytyväisyys mitataan tällä kyselyllä.

Yhdestä kyselyn osasta saa myös vastapalautteen, jossa vastaaja näkee suoraan, miten hänen vastauksensa sijoittuvat suhteessa aiemmin vastanneisiin opiskelijoihin. Palautekyselystä vastaa opetus- ja kulttuuriministeriön YOPALA-hanke ja sen toteuttaa korkeakoulutukseen erikoistunut saksalainen CHE Consult GmbH.

Kysely toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2013. Sen tulosten mukaan Aalto-yliopistossa kandidaatin tutkinnon suorittaneet arvostavat keskimääräistä enemmän vaihto-opiskelua ja pitävät kansainvälistä kokemusta erittäin tärkeänä tulevan uran kannalta. Aalto-yliopistossa opiskelevat ovat myös keskimääräistä enemmän töissä opintojen aikana ja työ on keskimääräistä useammin yhteydessä alaan johon opiskelija on kouluttautumassa. Lisäksi vastaajat toivoivat enemmän palautetta opettajilta.

5. Tällä viikolla: Voi hyvin Aallossa –viikko (Hyvinvointiviikko)

Haluatko rankan opiskelun ohella ottaa hetken hieman rennommin? Tai kiinnostaisiko vaikkapa vähän eksoottisempi lajikokeilu? Siinä tapauksessa tällä viikolla (30.9. – 4.10.) järjestettävä Voi Hyvin Aallossa- hyvinvointiviikko tapahtuma on sinua varten.

Viikon ohjelmassa on mm. lajikokeiluja, bileitä, massatapahtumia, erilaisia ständejä korkeakouluilla ja muuta ohjelmaa. Koko viikon ohjelma on kerätty yhdelle tapahtumasivulle osoitteeseen voihyvin.ayy.fi, käy ihmeessä tsekkaamaassa ja tavataan paikanpäällä!

Huomioithan, että osa tapahtumista on ilmottautumisen vaativia, joten toimi nopeasti (ilmot löytää ylläolevasta linkistä).

6. Ylioppilaskunnan keskustoimisto muuttaa Otaniemen palvelupisteen yhteyteen

Ylioppilaskunnan keskustoimisto muuttaa Lämpömiehenkujalta Otakaarelle AYY:n Otaniemen palvelupisteen yhteyteen. Jo koko kesän käynnissä ollut remontti tulee aiheuttamaan joitakin poikkeusjärjestelyitä ja muutoksia asuntopalveluissa ja jäsenpalveluissa loka-marraskuun aikana.

Jäsenpalvelut muuttavat alakertaan viikon 41 (7.-13.10.) alussa ja toimivat tästä lähtien ostoskeskuksen puolen sisäänkäynnin kautta. Tästä johtuen Otaniemen jäsenpalvelupiste on kiinni maanantaina 7.10. Samalla yläkerran asuntotoimistoon kulku muuttuu väliaikaisesti yläkerran aulan mennessä remonttiin. Palvelut ovat normaalisti auki eikä remontista aiheutuvia katkoksia palveluihin pitäisi tulla.

Lämpömiehenkujalta muutetaan Otakaarelle lopullisesti marraskuun puoleen väliin mennessä.

7. AYY:n kehitysyhteistyöviikko 7.–10.10.2013

MITEN TYÖLLISYYS JA KEHITYS LIITTYVÄT TOISIINSA? MILLAISTA TYÖNTEKO ON SUOMESSA? ENTÄ KEHITYSMAISSA? VOINKO MINÄ TYÖLLISTYÄ KEHITYSMAIHIN? Osallistu kehitysyhteistyöviikolle, niin tiedät!

Viikon ohjelma:

 • Ke 9.10. klo 16-18, Onko Reilu kauppa reilua? Is Fair Trade Fair? (B-sali + aula, päärakennus, Otakaari 1) Check out the detailed program from facebook or AYY-calendar.

Lisätietoa Kehy-viikosta: facebookista tai SYL:n kehy-sivuilta.

8. Innolla opiskelukykyä! -seminaari 21.10. Ilmoittautuminen on nyt auki!

Campus Conexus II -projektin osaprojekti Kyky lähestyy finaaliaan. Järjestämme maanantaina 21.10.2013 Otaniemen Dipolissa opiskelukykyä pohtivan Innolla opiskelukykyä! -seminaarin, jossa myös juhlistetaan kolmivuotisen Kyky-projektin saavutuksia. Lisäksi seminaarissa julkaistaan Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön Otuksen tuore opiskelijabarometri. Seminaarin kohderyhmää ovat yliopistojen ja ylioppilaskuntien toimijat, esimerkiksi opintoasioiden, ohjauksen ja opetuksen ammattilaiset. Lisäksi tervetulleita ovat esimerkiksi erilaisten järjestöjen ja valtionhallinnon toimijat.

Ilmoittaudu seminaariin täällä.

Ilmoittautuessa valitse mihin rinnakkaissessioon osallistut; tarkempiin kuvauksiin pääset tutustumaan yllämainitusta linkistä. Ilmoittautuminen päättyy paikkojen täytyttyä tai viimeistään 7.10. Seminaari on lounasmaksua lukuun ottamatta maksuton.

Lisätietoja: Tuottaja Liisa Lähteenaho, p. 040 764 7276, etunimi.sukunimi@syl.fi

9. Teekkarikylän siivoustalkoot ja romupyörien laputus 10.10. klo 15

1. Kyläsenaatti järjestää Teekkarikylän siivoustalkoot 10.10. klo 15. Tule siis kaverisi kanssa keräämään syksyn roskat pois rakkaasta asuinympäristöstämme. Tehdään Otaniemestä siisti ja mukava paikka! Fukseille tämä on oiva mahdollisuus kerätä fuksipistevihkoonsa työpisteitä. Kyläsenaatti tarjoaa siivousvälineet ja lehtiharavat. Osallistujille lämpiää talkoosauna Rantasaunalla klo 19, jossa tarjolla myös ruokaa ja virvokkeita.

Aloitetaan siivoilut Smökin edustalla olevalta puuterassilta, joka toimii siivoustalkoiden tukikohtana koko illan ajan. Puuterassilta saa käyttöönsä siivousvälineitä kuten jätesäkkejä, hanskoja, haravoita, roskankeruupihtejä sekä kottikärryjä. Smökin edustalta löytyy myös jätelava. Perhekylän puolelta löytyy toinen jätelava siivousvälineiden kera.

2. Romupyörien laputus toteutetaan siivoustalkoiden yhteydessä 10.10., tällöin siis kaikki Otaniemestä löytyvät polkupyörät merkitään paperirannekkeilla. Kaikki pyörät, joista ranneketta ei ole poistettu 1.11. mennessä, kerätään pois. Ota siis ranneke pois omasta menopelistäsi heti merkitsemisen jälkeen, koska tarkoitus on kerätä vain kenenkään käyttämättömät/lojumaan jätetyt romupyörät rumentamasta kaunista niemimaatamme. Keräämisen jälkeen pyöriä säilytetään vielä kolme kuukautta siltä varalta, että jonkun pyörä on erehdyksessä joutunut romujen joukkoon. Määräajan jälkeen käyttökelpoiset pyörät ohjataan hyötykäyttöön ja hyödyttömiksi arvioidut hävitetään.

Ilmoittaudu siivoustalkoihin facebookissa, niin osaamme arvioida monelleko hengelle varaamme saunalla tarjoilut.

10. Ehdota Teekkari H.C.-arvonimiä ja Teekkarilakin käyttöoikeuksia kunnianosoituksena

Teekkarius 141 –juhlan yhteydessä 8.11. on jälleen mahdollisuus jakaa Teekkari H.C. –arvonimiä ja Teekkarilakin käyttöoikeuksia kunnianosoituksena. Molemmat ovat TKY:n ajoilta periytyviä, nykyisin Pyöreän tornin kilta ry:n (PTK) ja Teekkarijaoston huomassa olevia huomion-/kunnianosoituksia.

Teekkari h.c. –arvonimiä ja Teekkarilakin käyttöoikeuksia on myönnetty pitkäaikaisesti ja ansiokkaasti opiskelijoiden hyväksi työskennelleille henkilöille. Tarkemmat kuvaukset huomionosoituksista sekä ne jo saaneet löytyvät osoitteesta http://ptk.ayy.fi/ .

Ehdotusten DL on su 20.10.2013 klo 23.59 ja ne toimitetaan sähköisesti PTK ry:n kirjurille, osoitteeseen ptk-kirjuri@list.ayy.fi. Samasta osoitteesta vastataan myös mahdollisiin kysymyksiin.

Ehdotuksesta (maks. yksi A4) tulee ilmetä ainakin seuraavat asiat:

 • Kuka?
 • Teekkarilakin käyttöoikeus vai Teekkari h.c.?
 • Missä tehtävässä toimii / on toiminut?
 • Perustelut?

11. Teekkariperinnejuhla 2013

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Teekkarijaostolla on mitä suurin ilo ja kunnia kutsua kaikki teekkarit ja teekkareiden ystävät viettämään Teekkariperinnejuhlaa perjantaina 8.11.2013.

Pöytäjuhlaa vietetään kello 18 alkaen Hotelli Haagassa, Itäisessä Satamakaupungissa.

Perinteinen silliaamiainen nautitaan Servin mökissä lauantaina 9.11. kello 12 alkaen.

Illalliskortin hinta on opiskelijoille 85 euroa ja valmistuneelle 105 euroa.

Silliaamiaisen hinta on 12 euroa.

Ilmoittautumiset torstaihin 24.10.2013 mennessä osoitteessa: teekkariperinnejuhla.ayy.fi

12. Apply now to Aaltonaut by sending your motivation letter by 13th of October!

Apply now to Aaltonaut by sending your motivation letter to aaltonaut@aalto.fi by 13th of October!

Would you like to challenge yourself in interdisciplinary teamwork as well as combine theory and practice in problem-based learning? Do you wonder where all the interdisciplinary activities and new innovations are in Aalto? Are you interested in product development?

Aaltonaut is Aalto University’s new Bachelor’s Minor Programme, which is built on interdisciplinary product development, entrepreneurial mindset and problem-based learning. Aaltonaut consists of five courses, integrated language and communication studies in English, and academic mentoring. In addition, Aaltonaut offers possibilities for internships, exchange studies, and an interdisciplinary Bachelor’s thesis seminar. The programme is held mainly in English.

30 first and second year students will be selected to pioneer the Aaltonaut programme. The selection is based on a motivation letter and performance at Bootcamp (26th – 27th of October). For more information on the application and selection, please see  http://aaltonaut.fi/applying/.

Interested? Check out our website aaltonaut.fi or Facebook facebook.com/aaltonaut

For more information, contact: aaltonaut@aalto.fi

13. Apurahoja Aallon opiskelijoille ja opettajille haettavissa (15.10.2013 asti)

Sähkötekniikan korkeakoulun rahastojen tuotosta jaettavat stipendit ovat haettavissa. Katso lisää täältä.

Opiskelijarahastosta ja Julius Tallbergin rahastosta jaetaan apurahoja Aallon tekniikan alan opiskelijoille, Ernst Wirtzenin rahastosta, Kansallis-Osake-Pankin rahastosta ja Oy Strömberg Ab:n rahastosta Aallon opettajille.

14. Otaniemessä liikkuja – kerro mielipiteesi ja voita Jopo!

Miten, miksi ja milloin liikut kampuksella? Mistä puuttuu roskis, mihin tarvitaan pyöräteline? Aalto-yliopistokiinteistöt Oy kutsuu sinut vastaamaan kyselyyn, jolla kartoitetaan liikkumistapoja Otaniemen kampusalueella sekä mielipiteitä kampuksen ulkoalueista. Voit vastata kyselyyn osoitteessa ayk.asiatkartalle.fi. Kysely on avoinna 25.10. asti.

Vastaaminen karttapohjaiseen kyselyyn vie aikaa vain noin 10 minuuttia, ja kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa luovuttaneiden kesken arvotaan lokakuussa JOPO-polkupyörä (arvo 369€).

Yhteenveto tuloksista julkistetaan myöhemmin syksyllä www.aaltonet.fi -verkkosivuilla. Kyselystä saatavaa palautetta hyödynnetään Otaniemen kampusalueen suunnittelussa ja kehittämisessä, sekä Aallon tutkimuksissa. ”Tulevaisuuden tavoitteena on edistää kävely- ja pyöräilykampuksen syntymistä. Alueen tulisi olla mahdollisimman viihtyisä ja vuorovaikutukseen kannustava, ja suunnittelun apuna on tärkeää huomioida alueen käyttäjien mielipiteet”, sanoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Kari Kontturi.

Tutkimuksen toteuttaa tutkimusyritys Mapita Oy, jonka kartta-alustalle vastaukset tallentuvat. Tulokset käsitellään luottamuksellisesti eikä vastanneiden yhteystietoja tulla missään vaiheessa yhdistämään vastauksiin.

15. Art of Living –elämäntaitoryhmä

Art of Living –elämäntaitoryhmä kokoontuu torstaisin 31.10.- 5.12. klo 16-18 Otaniemen Design Factoryssa (Betonimiehenkuja 5 c). Mukavassa ilmapiirissä ja toiminnallisin keinoin syvennymme yhdessä elämän eri osa-alueisiin. Aiheina mm. ajankäyttö, itsetunto, ihmissuhteet, hengelliset kysymykset. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Aaltopapit minna.tuominen@evl.fi (050 5965417) ja jenny.vainio@evl.fi (050 3652256)

16. Ihmiset vastaan zombit Otaniemessä 9.-13.10.

Zombivirus on karannut Otaniemen alaisista salaisista laboratorioista! Ihmisten on yhdyttävä vastarintaan, tai muuten tulevaisuus on menetetty!

Fyysikkokilta järjestää TTER:n tukemana maailmalta tutun Ihmiset vastaan zombit -pelin Otaniemessä lokakuun toisella viikolla. Tapahtuma on kaikille avoin, osallistujilleen ilmainen, ja tarjoaa jännitystä ja virikkeitä niin mielelle kuin ruumiillekin. Tule mukaan taisteluun, tutustu uusiin ihmisiin ja ota osaa syksyn loistavimpaan temmellykseen! Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä.

17. Kamarikuoro Dissonanssi etsii uusia laulajia

Haluaisitko laulaa muuallakin kuin sitseillä? Etkö ehkä ole uskaltanut hakea kuoroon pääsykokeiden takia? Haluaisitko laulaa kuorossa, jossa harjoituksia on vain kerran viikossa? Kamarikuoro Dissonanssi laulaa rennolla otteella ja harjoittelee tiistai-iltaisin klo 17:30-20. Pieni sekakuoromme on helposti lähestyttävä, eikä sinun tarvitse pelätä vaikeita pääsykokeita. Meille riittää pienikin kokemus kuorolaulannasta tai muutoin suhteellisen puhdas laulutaito. Jos liittyminen kuoroomme kiinnostaa, ota yhteyttä taiteelliseen johtajaamme Yki Kortesniemeen (yki.kortesniemi(at)gmail.com) Löydät meidät myös Facebookista.

18. Retuperän WBK:n 80-vuotissuurjuhlakonsertit 9.11.

Retuperän WBK juhlistaa 80-vuotista taivaltaan uudempi ranskalainen torvimusiikki -genren listaykkösenä. Maailman paras teekkaripalokuntaorkesteri konsertoi juhlan kunniaksi Suomen taidemusiikin mekassa, Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 9.11. klo 12.00 ja 16.00. Solisteina esiintyy klo 12 alkavassa konsertissa painotaiteilija Jukka Nykänen ja klo 16 konsertissa puolestaan torvimaakari Jörgen Kakkuaapeli.

Lipunmyynti klo 12.00 alkavaan konserttiin aukeaa 1.10. klo 01.32 ja lippuja myy www.lippu.fi.

Huom! Klo 16 alkava konsertti on loppuunmyyty.

Lisätietoja: