Yliopiston mobiilipalvelu tuo uutiset ja hakijainfon kännykkään

Aalto-yliopisto on julkaissut mobiilipalvelun beta-version osoitteessa m.aalto.fi.  Sen avulla yliopiston ajankohtaissisältöjä, karttoja ja hakemiseen liittyvää tietoa voi käyttää nykyistä sujuvammin matkapuhelimella.

Ajankohtaissisällöt käsittävät uutiset ja tapahtumat, jotka  tuodaan palveluun Aalto-yliopiston verkkosivustolta (aalto.fi- ja korkeakoulusivustot) ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) uutiset. Jatkossa opiskelijoille tuodaan palveluun uutisia myös Into-opiskelijaportaalista.

Karttapalvelusta löytyvät yliopiston kampusten rakennukset ja toimipisteet.

Hakijoille mobiilisivusto tarjoaa keskeisimmät tiedot Aalto-yliopiston tutkinnoista, koulutusohjelmista ja hakuajoista. Suora osoite hakemiseen liittyvälle osiolle on m.aalto.fi/studies.

Palvelusta kerätään palautetta heti käyttöönoton alkuvaiheessa, jotta se saadaan koko ajan paremmin vastaamaan käyttäjien tarpeita.

Mobiilipalveluun sovelluksia yhteisöltä

Nyt julkaistavan mobiilipalvelun sisällöt on valittu käyttäjille tehtyjen kyselyjen perusteella. Tulevaisuudessa siihen on mahdollista liittää myös yhteisön tuottamia, yliopiston rajapintoja hyödyntäviä sovelluksia. Niitä voi tarjota lähettämällä viesti osoitteeseen mobile@aalto.fi.

Suoran osoitteen lisäksi aalto.fi-sivustolla tarjotaan linkki palveluun, kun sivustolle saavutaan matkapuhelimella tai muulla kapealla näytöllä varustetulla laitteella.  Palvelusta on tulossa myös Android- ja iPhone-sovellukset. Niissä käyttäjällä on enemmän mahdollisuuksia räätälöidä itselleen sopivat uutiset ja tapahtumat. Sovellukset tulevat ladattaviksi helmikuun aikana Applen App Storeen ja Google Play -sovelluskauppaan.

Mobiilipalvelun kielet ovat suomi, englanti, opiskelijahakuun liittyvissä sisällöissä suomi ja ruotsi.

Palvelun tuottajat ovat Aalto-yliopiston viestintäyksikkö, hakijapalvelut ja IT-palvelut. Palvelun tekniset toimittajat ovat NearMe Oy (mobiilisovellus) ja Nemein Oy (tiedonsiirrot julkaisujärjestelmästä). Studies-osion konseptoi TBWA\Helsinki, joka on suunnitellut myös mobiilipalvelun visuaalisen ilmeen.

Lisätietoja: verkkopäätoimittaja Juha Stjärnstedt, juha.stjarnstedt@aalto.fi, p. 040 774 2588.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *