Vuorineuvos Krister Ahlströmistä Ikiteekkari

TIEDOTE

Julkaisuvapaa lauantaina 10.11.2012 klo 21:00

Vuorineuvos Krister Ahlströmille on myönnetty Ikiteekkarin arvonimi Teekkarius 140 -juhlassa 10.11.2012. Ikiteekkarin arvonimi ja ketjun käyttöoikeus on teekkariyhteisön arvokkain kunnianosoitus, joka saa olla vain yhdellä henkilöllä kerrallaan. Ikiteekkarin arvonimi ja ketju on aikaisemmin myönnetty vain kahdesti, professori Bernhard Wuolteelle vuonna 1956 ja vuorineuvos Björn Westerlundille vuonna 2002.

Ahlström aloitti opintonsa TKK:n Konetekniikan osastolla vuonna 1959. Hän osallistui opiskeluaikanaan aktiivisesti Teknillisen korkeakoulun ruotsinkielisen osakunnan Teknologföreningenin (TF) toimintaan, ja oli osakunnan hallituksen puheenjohtaja vuosina 1962 ja 1963. Opintojensa jälkeen Ahlström on ollut TF:n De Äldres Rådin jäsen vuosina 1977-2006, ja sen puheenjohtaja 1994-2002. Hän oli TKY:n kunniavaltuuskunnan jäsen vuodesta 1984 vuoteen 2009 saakka. Ahlström on Teknologföreningenin kunniajäsen.

Ahlström on säilyttänyt teekkarimaisuutensa läpi työelämän, ja hän on aina osoittanut suurta kiinnostusta teekkareiden edesottamuksia kohtaan. Sekä nykyiset että aiemmat teekkarisukupolvet arvostavat hänen tapaansa kannustaa teekkareita eteenpäin omalla esimerkillään ja reippaalla mielellään.

Työurallaan Ahlström on ollut muun muassa Wärtsilän varatoimitusjohtaja ja Ahlströmin pääjohtaja. Hän on toiminut lukuisissa teollisuuden työnantajaliittojen keskeisissä tehtävissä niin Suomessa kuin ulkomailla, muun muassa Elinkeinoelämän keskusliiton edeltäjän, Työnantajain keskusliiton hallituksen puheenjohtajana. Hänellä oli myös merkittävä rooli Perheyritysten liiton perustamisessa.

Ahlström on osallistunut tiiviisti Aalto-yliopiston perustamiseen. Hän on tekniikan ja taiteiden kunniatohtori, ja hänet tunnetaan suomalaisen muotoilun intohimoisena edistäjänä. Tämän taustan ansiosta hän pystyy poikkeuksellisen hyvin hahmottamaan teekkariyhteisön osana maailmanluokkaan pyrkivää monialaista yliopistoyhteisöä, joka on vahvassa muutostilassa.

”Tulen toimimaan Aalto-yhteisön lujittamiseksi, opiskelijoiden ja Yliopiston välillä. Tässä meillä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Lujat siteet ovat pienen maan valtti, joka on etu kansainvälisillä kentillä. Olen insinöörinä ja yritysjohtajana todennut, miten tehokas teekkarien ja Teknillisen Korkeakoulun yhteisö on ollut. Tätä yhteisöä pitää vain laajentaa ja lujittaa.” Ikiteekkari Ahlström sanoo.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
PTK:n kiltawanhin, Tapani Kivinen, tapani.kivinen@kolumbus.fi, 040 588 6526

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *