Teekkarikylä 60 vuotta

Teekkarikylä juhlii ensi sunnuntaina 13.5. 60-vuotista taivaltaan teekkarien kotimajana.

Teekkarikylän historiaa

Teekkarikylä rakennettiin jo kymmenkunta vuotta ennen korkeakoulun muuttamista Otaniemeen. Kylän rakennustyöt alkoivat vuonna 1950, ja ensimmäiset talot vihittiin käyttöön Kukan päivänä 13. toukokuuta 1952. Teekkarit osallistuivat kylänsä rakentamiseen sellaisella tarmolla, että se on jäänyt historiaan maailman suurimpana opiskelijatempauksena. Rakennusmateriaalia saatiin esimerkiksi purkamalla jatkosodan pommituksissa tuhoutunut Neuvostoliiton lähetystörakennus Helsingissä.

Kaikkiaan 800 000 lähetystön raunioilta kerättyä ja puhdistettua tiiltä kuljetettiin Otaniemeen, jossa ne käytettiin TKY 3:n rakentamiseen. Teekkarikylän asemakaavan on suunnitellut Alvar Aalto, jonka luomuksia ovat myös osa kylän rakennuksista.Samana vuonna kylästä tuli myös olympiakylä, sillä sinne majoitettiin Helsingin olympialaisiin osallistuvia ulkomaalaisia urheilijoita. Sittemmin Teekkarikylä on toiminut kisakylänä vuonna 1971, 1983, 1994 ja viimeisimmän kerran vuonna 2005 MM-kisojen yhteydessä.

Nykyään Teekkarikylässä on 1669 asuntoa, joissa asuu noin 2500 asukasta.

Juhlaviikonloppuna tapahtuu

Juhlapäivän aattona, lauantaina 12.5., on Servin Mökissä (os. Jämeräntaival 4) tarjolla perheen pienemmille pomppulinna, popcornia sekä fun slush –jäähilejuomaa. Tapahtuma kestää klo 12-16.

Aattoiltana kello 19 alken Smökin valtaa huikeat Kukkisbileet, joihin kaikki AYY:n jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita.

Synttäri(äitien)päivän aamuna 13.5. on vuorossa juhlan virallisempi osuus, Kukan päivän viesti. Tilaisuus alkaa Otaniemen rantasaunalla klo 8:00, missä on tarjolla ruokaa, juomaa sekä musiikkiesityksiä. Viralliset seremoniat alkavat klo 12. Rantasauna on lämpimänä 10-18 ja ilta jatkuu leppoisasti OK20:ssä klo 18 eteenpäin.

Tervetuloa mukaan juhlimaan 60-vuotiasta Teekkarikylää!