Yhdistystiedote 10/2011

Tämä on AYY:n yhdistystiedote 10/2011. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Ohjeet yhdistystiedotteen käyttämisestä ovat tiedotteen lopussa.

TÄMÄN VIIKON YHDISTYSTIEDOTTEESSA

  1. Aate kutsuu opiskelijat Kellarista Kulttuurikeskukseksi -aivoriiheen
  2. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  3. AYY:n yhdistysopas valmistuu loppuvuodesta
  4. Hae vaalivirkailijaksi AYY:n edustajistonvaaleihin
  5. Nyytin kysely uusille opiskelijoille

1. AATE KUTSUU OPISKELIJAT KELLARISTA KULTTUURIKESKUKSEKSI -AIVORIIHEEN

Otaniemessä, Jämeräntaival 1:n kellarissa sijaitsee tila joka tunnettiin ennen OUBS:na. OUBS:n toiminta lakkautettiin 31.5.2011 ja AYY:n uusi audiovisuaalinen media Aate aloitti toimintansa 1.6.2011.

Toimiva kulttuurikeskus tarvitsee ympärilleen innostuneita ihmisiä, niinpä Aate kutsuu kokoon ”Kellarista kulttuurikeskukseksi: yhteisen aatteen asialla”  -aivoriihen. Vapaamuotoisessa tilaisuudessa ideoidaan, miten Aate voisi rikastuttaa AYY:n kulttuurielämää. Musiikkia, teatteria, runoja, elokuvia, valokuvia, joogaa, kuvanveistoa… pallo on SINULLA.

Saavu siis Aatteelle (Jämeräntaival 1 A, kellarikerros) maanantaina 3.10.2011 klo 19! Lisätietoja Facebookissa.

2. EHDOTA UUSIA ARWOISIA PYÖREÄN TORNIN KILTAAN

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisiksi kutsutaan vuosittain 15-20 henkilöä huomionosoituksena aktiivisesta toiminnasta teekkariyhteisössä ja Aalto-yliopiston ylioppilasyhteisössä. PTK:n konklaawi valitsee uudet arwoisat teekkari- ja Aalto-yliopiston ylioppilasyhteisön ehdotusten perusteella joka syksy.

Tämän vuoden ehdotuksia voi tehdä maanantaihin 10. lokakuuta 2011 klo 10:11 saakka. Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta tai yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä. Ehdotuksessa pitää olla ehdotettavan henkilön nimi, kuva ja perustelut mahdolliselle arwoisaksi valitsemiselle sekä ehdotuksen tekijä(t). Ehdotukset tulee lähettää osoitteeseen ehdota-arwoisia@list.ayy.fi.

Arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria ja muuta Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä vieneet kehitystä eteenpäin ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä.

Lisätietoja PTK:sta ja sen arwoisista löydät osoitteesta www.ptk.ayy.fi.

3. AYY:N YHDISTYSOPAS VALMISTUU LOPPUVUODESTA

Ylioppilaskunnan järjestösektori työstää tällä hetkellä AYY:n piirissä toimiville yhdistyksille ja yhteisölle suunnattua yhdistysopasta, jonka tarkoituksena on muun muassa helpottaa yhdistysten avustusten hakuprosessia, toiminnan käynnistämistä ja verkostoitumista. Oppaassa tullaan ainakin käsittelemään myös pöytäkirjojen tekemistä, yhdistyslakia, uuden yhdistyksen perustamista, sääntöasioita, tila-asioita, neuvontapalveluita ja arkistointia. Oppaasta on tarkoitus julkaista loppusyksyn aikana sekä sähköinen että painettu versio.

Onko teillä ajatuksia siitä millaisia asioita oppaassa tulisi käsitellä? Yllättäviäkin ehdotuksia ja ideoita otetaan mielellään vastaan. Lähetä palautetta meille osoitteella jarjestoasiat@ayy.fi.

4. HAE VAALIVIRKAILIJAKSI AYY:N EDUSTAJISTONVAALEIHIN

AYY hakee vaalivirkailijoita toimitsemaan edustajistovaalien uurnavaalia ke 2.11. kello 10–16 kuudella äänestyspaikalla (Arabia, Otaniemi, Töölö, Lahti, Mikkeli ja Pori). Vaalilautakuntien tehtäviin kuuluu mm. vaalien toimittaminen sekä äänten laskeminen vaalitoimituksen päätyttyä.

Hakijoista otetaan ensisijaisesti huomioon aiemmin vaalitoimitsijoina toimineet, mutta myös muilla hakijoilla on erinomaiset mahdollisuudet tulla valituiksi. Vaalilautakunnan jäsenille maksetaan kertapalkkiona 100€ (puheenjohtajille 150€).

Hae viimeistään pe 7.10! Katso hakuohjeet: http://ayy.fi/vaalit/.

5. NYYTIN KYSELY UUSILLE OPISKELIJOILLE

Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti ry:n sivuilla on julkaistu kysely uusille opiskelijoille, jonka avulla Nyyti kartoittaa uusien opiskelijoiden kokemuksia yliopistomaailmasta ja sinne sopeutumisesta. Toivomme, että välitätte viestiä kyselystä eteenpäin erityisesti uusille opiskelijoille. Kyselyn avulla Nyyti kerää tärkeää tietoa siitä, miten uudet opiskelijat löytävät oman paikkansa opiskelijaelämässä.

Kysely löytyy osoitteesta https://digiumenterprise.com/answer/?sid=697621&chk=X4HY7UW4

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *