Otus tutkii opiskelijoiden kokemuksia toimeentulosta

Haluaisitko osallistua opiskelijoiden toimeentuloa koskevaan haastattelututkimukseen? Tutkimukseen liittyy tulojen ja menojen seuraaminen sekä osallistuminen haastatteluun. Osallistujat saavat palkinnoksi kaksi Finnkinon elokuvalippua tai 15 euron arvoisen lahjakortin S-ryhmän liikkeisiin.

Tutkimushanke

Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs:n toteuttamassa tutkimushankkeessa käsitellään opiskelijoiden kokemuksia mm. opintotuesta ja muista tulonlähteistä, opiskeluaikaisesta kulutuksesta sekä mahdollisista vaikeuksista toimeentulossa.

Tutkimuksessa annetaan ääni opiskelijoille, ja kerätään tietoa siitä, millaisia kokemuksia ja ajatuksia opiskelijoilla on toimeentulostaan. Jokaisen opiskelijan kokemukset ovat tärkeitä ja kuulisin niistä mielelläni! Osallistuminen tutkimukseen tarjoaa samalla mahdollisuuden pohtia omia tuloja ja menoja. Voit kannustaa myös kavereitasi osallistumaan tutkimukseen, ja voitte halutessanne tulla haastatteluun yhdessä.

Osallistuminen

Osallistuminen tutkimukseen etenee seuraavasti:

  1. Ilmoita halukkuudestasi osallistua tutkimukseen 31.3. mennessä (ks. ilmoittautumisohjeet alta), saat vastausviestinä tarkemmat ohjeet osallistumiselle.
  2. Kerää kuukauden ajan talteen kuitit ostoksistasi TAI tulosta tiliotteesi seurantakuukauden ajalta. Halutessasi voit kirjata ylös tuloihin ja menoihin liittyviä ajatuksiasi seurantakuukauden ajalta.
  3. Seurantakuukauden päätteeksi pidetään haastattelu.

Haastattelu järjestetään huhti-toukokuussa, ja se voidaan pitää haastateltavalle sopivassa paikassa. Haastattelussa keskustellaan kerättyjen ostoskuittien tai tiliotteen avulla tuloista ja menoista. Lisäksi keskustellaan kuukauden aikana heränneistä ajatuksista ja toimeentulokokemuksista yleisemmin.

Aineisto käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, eikä tutkimusraportista ole mahdollista tunnistaa yksittäisiä henkilöitä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan tutkimukseen 31.3. mennessä osoitteeseen elina.lavikainen@otus.fi. Kirjoita viestiin lisätiedoksi:

  • oletko yliopisto- vai ammattikorkeakouluopiskelija
  • koulutusalasi
  • aloitusvuosi nykyisissä opinnoissa
  • asuinpaikkakuntasi
  • asumismuotosi (vanhempien luona / yksin / kimppakämpässä tai solussa / puolison kanssa / puolison ja lasten kanssa / yksin lasten kanssa / muu vaihtoehto)
  • mihin aikaan päivästä (klo 8-17) mieluiten tulisit haastatteluun

Osallistumistasi arvostetaan suuresti! Lisätietoja tutkimuksesta antaa tutkija Elina Lavikainen, opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs, 045 343 0031, elina.lavikainen@otus.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *