Viikkotiedote 11/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 11/2011

AYY:n ja KY:n yhteinen hyvinvointiviikko alkaa tänään!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n ja KY:n yhteinen hyvinvointiviikko
  3. AYY:n suuri vaalipaneeli!
  4. Tongji on Tracks
  5. Aallon opiskelijakanava Into avautuu
  6. Tervetuloa YTHS:n elämäntaitokurssille
  7. AaltoLunch pitää huolen siitä, ettet lounasta yksin
  8. Call for proposals: Nordic Climate Festival
  9. Hae myyjäksi Lasipalatsi Design Markets -tapahtumaan

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. AYY:n ja KY:n yhteinen hyvinvointiviikko

AYY ja KY järjestävät yhteistyössä hyvinvointiviikon 28.3.-1.4. Hyvinvointiviikko tuo tervettä vaihtelua opiskelijan arkeen. KY:n Liikunta- ja hyvinvointivaliokunta ja AYY:n Aalto-Liike liikuttavat opiskelijoita erilaisten lajikokeilujen muodossa, sekä piristävät koulupäiviä Hyvinvointipäivillä.

Käy lukemassa lisätietoa lajikokeiluista ja ohjelmasta tapahtuman facebook sivuilla.

3. AYY:n suuri vaalipaneeli!

Miten työuria tulisi pidentää? Kuinka monta ydinvoimalalupaa ensi vaalikaudella annetaan? Onko koulutus tulevaisuudessa maksutonta? Liitetäänkö Espoo, Vantaa ja Kauniainen Helsinkiin? Entä liittyykö Suomi Natoon? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) suuressa vaalipaneelissa!

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 6.4 kello 16-18 osoitteessa Otakaari 1 (TKK:n vanha päärakennus), A-Sali, 2.kerros). Vastaukset tarjoavat seuraavat kansanedustajaehdokkaat: Raija Vahasalo (kok), Antti Kaikkonen (kesk), Mikael Jungner (SDP), Jussi Saramo (vas), Jyrki Kasvi (vihr), Christina Gestrin (RKP), Arto Lahti (KD) ja Simon Elo (ps).

Paneelin juontavat AYY:n puheenjohtaja Saara Hyrkkö ja sekä hauska ylioppilas Henri Lönn. Kysymyksiä voit lähettää jo etukäteen osoitteeseen laura.keski-hakuni@ayy.fi.

4. Tongji on Tracks

Tongi on Tracks tuo noin 100 Tongjin yliopiston opiskelijaa sekä yliopiston henkilökuntaa Aalto-Yliopiston, Design Factoryn ja Aalto-Yliopiston Ylioppilaskunnan vieraaksi. Arvokkaat vieraamme saapuvat Suomeen 10.5.2011 illalla. Varsinainen ohjelma alkaa 11.5 ja huipentuu 18.5 järjestettävään iltaohjelmaan. 19.5 joudumme sanomaan näkemiin kun Tongjilaiset ottavat lennon takaisin kotiseuduilleen. Ohjelma tulee hioutumaan vielä huippuunsa, mutta tulee sisältämään niin kampuksilla kiertelyä, yritysvierailuja kuin luontoon tutustumista.

Jotta kiinalaisten matkasta tulee yhtä ikimuistoinen kuin aaltolaisten vastaava oli, tarvitsemme mahdollisimman monen opiskelijan apua. Tarvitsemme apua kiinalaisten opastamisessa ja viihdyttämisessä viikon aikana.

Jos siis kansainvälisyys sekä uusiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen kiinnostaa, niin lähde ihmeessä mukaan. Lähetä sähköpostia osoitteeseen teemu.peltokallio(at)ayy.fi 31.3 mennessä, ja kerro lyhyesti ja vapaamuotoisesti kuka olet, mistä tulet ja olisitko kiinnostunut toimimaan kaikkien vapaaehtoisten koordinaattorina. Lisätietoja http://hallitusblogi.ayy.fi/

5. Aallon opiskelijakanava Into avautuu

Into, verkkosivusto Aallon opiskelijoille, on avattu osoitteessa http://into.aalto.fi. Into on julkinen portaali Aalto-yliopiston kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopiskelijoille opiskeluun, yliopiston palveluihin ja omaan yliopistoon liittyvään tietoon. Intosta löydät esimerkiksi tietoa tutkintojen rakenteesta, ohjeet opiskelun käytäntöihin, lukuvuosi-ilmoittautumiseen, valmistumiseen ja vaihto-opiskeluun. Tämän lisäksi Into kerää opiskeluun ja Aaltoon liittyvät ajankohtaiset uutiset kandidaatti- ja maisteriopiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville.

6. Tervetuloa YTHS:n elämäntaitokurssille

Haluatko oppia jokaiselle hyödyllisiä elämäntaitoja sekä hyvän mielen ja arjen ylläpitämistä? Kurssilla käsittelet omaan elämääsi liittyviä asioita ja harjoittelet ongelmien ratkaisemista. Opit tunnistamaan tunteita ja ajatuksia sekä työskentelemään ajatusten kanssa. Saat itsellesi työkalupakin, jonka avulla voit vaalia hyvinvointiasi, mielialaasi ja elämänhallintaasi.

Kurssilla käsitellään mm. hyvää arkea ja ajankäyttöä, hyvinvointia, stressin ja ongelmien ratkaisemista ja tunteiden ja ajatusten tunnistamista. Tavoitteena on edistää osallistujien elämänhallintaa, hyvinvointia ja itsetuntemusta. Nyt Sinulla on mahdollisuus osallistua kurssille myös Otaniemen toimipisteessä! Kurssi pidetään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Otaniemen toimipisteen tiloissa, kurssin hinta on 5 x 4.50€

Kurssin aikataulu: Tiistaisin 19.4, 26.4, 3.5., 10.5, 17.5. klo 15-17. Kurssin ohjaa Riitta Salomäki, ET- kurssiohjaaja, terveydenhoitaja, YTHS. Voit ilmoittautua sähköpostilla: riitta.salomäki@yths.fi. Ilmoitathan nimesi ja puhelinnumerosi, niin sinuun otetaan yhteyttä. Varaa paikkasi ajoissa! Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 10 opiskelijaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.4.2011.

7. AaltoLunch pitää huolen siitä, ettet lounasta yksin!

AaltoLunch on sosiaalinen verkkopalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen tiedon opiskelijaravintoloiden päivittäisistä lounaslistoista kaikilla Aalto-yliopiston kampuksilla!

Palvelun avulla voit katsoa päivittäiset lounaslistat kampuksellasi, valita ravintolan ja ajankohdan lounaalle sekä jakaa päivän lounassuunnitelmat kavereidesi kanssa. AaltoLunch on suunniteltu erityisesti mobiililaitteilla käytettäväksi.

Kokeile palvelua osoitteessa www.aaltolunch.fi!

8. Call for proposals: Nordic Climate Festival

Aalto University will host a 4-day youth event on climate change and sustainability issues, Nordic Climate Festival @Aalto, on 30.8.-2.9.2011. It is one of the main events of Finnish presidency of the Nordic Council of Ministers in 2011. Nordic Climate Festival @ Aalto will be coordinated with the Nordic climate day on 11.11.2011.

We now invite all master- and PhD level students studying in Nordic universities to apply for our workshop, Shortcuts to sustainable Nordic communities! The workshop focuses on finding novel approaches in promoting sustainable solutions to climate change mitigation and adaptation challenges in the Nordic countries.

Our workshop consists of 7 tracks, ranging from sustainable urban planning and energy efficient construction practices to sustainable design. Aim of the workshop is for the students to introduce existing Nordic sustainability initiatives and to develop them further, to form a ’roadmap’ to sustainable Nordic future.

For more information on the event, please visit www.climatefestival2011.fi

9. Hae myyjäksi Lasipalatsi Design Markets -tapahtumaan

Suunnitteletko ja valmistatko itse käsityö- tai designtuotteita? Oletko nuori suunnittelija? Myytkö tuotteitasi pääasiallisesti netissä tai satunnaisesti eri liikkeissä, mutta kaipaat lisää näkyvyyttä? Lasipalatsi Design Markets etsii toritapahtumassa myytäväksi soveltuvia miesten, naisten ja lasten vaatteita, kenkiä, koruja, asusteita, paperi- ja sisutustuotteita ja taidekäsitöitä.

Myyjän tulee itse huolehtia tuotteiden kuljetuksista, esillepanosta, myynnistä ja tilityksistä. Pöydän vuokra on 150 € +alv koko ajalta. Tapahtuman järjestäjät vastaavat myyntiluvista, teltan vuokraamisesta, tarvittavasta infrastruktuurista sekä markkinoinnista ja tiedottamisesta. Tapahtumassa on torin aukioloaikoina paikalla järjestyksenvalvoja sekä vartiointi yöllä. Myyjän tulee itse vakuuttaa myytävät tuotteet. Huomaathan, että myyntipisteet rakennetaan jo 10.6.

Katso tarkemmat tiedot tapahtumasta ja hakuohjeet osoitteesta http://designmarkets.lasipalatsi.fi/.

Viikon linkki

Nuorten vaalikone on avattu! Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi, Suomen Ylioppilaskuntien Liitto, Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ja Suomen Nuorisovaltuustojen liitto tarjoavat oman ehdokkaansa etsijälle mahdollisuuden tentata häntä erityisesti nuorille tärkeistä aiheista.

Nuorten vaalikoneessa on 26 kysymystä ja sen teemat keskittyvät alle 29-vuotiaden elämään.

Siirry vaalikoneeseen: http://www.nuortenvaalikone.fi/fi/vastaukset/uusi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *