Viikkotiedote 10/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 10/2011

Pursutko ideoita? AYY:n kalenterin kannen suunnittelukilpailu käynnistyy!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Tule mukaan hyvinvointiviikolle 28.3.-1.4.
  3. Suunnittele AYY:n kalenterille kansi
  4. AYY:n kannanotto Aallon kampuskeskusteluun
  5. Hae mukaan AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan 2012
  6. Hulluille hilloa! – TTER:n hakukierros avattu
  7. Punaisen Ristin nuorisodelegaattikoulutus 2011
  8. Osallistu Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitoksen emootiotutkimukseen
  9. Welcome to the WE Model United Nations Conference (WEMUNC)

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Tule mukaan hyvinvointiviikolle 28.3.-1.4.

AYY ja KY järjestävät yhteistyössä hyvinvointiviikon 28.3.-1.4.

Hyvinvointiviikko tuo tervettä vaihtelua opiskelijan arkeen. KY:n Liikunta- ja hyvinvointivaliokunta ja AYY:n Aalto-Liike liikuttavat opiskelijoita erilaisten lajikokeilujen muodossa, sekä piristävät koulupäiviä Hyvinvointipäivillä.

Käy lukemassa lisätietoa lajikokeiluista ja ohjelmasta tapahtuman facebook sivuilla.

3. Suunnittele AYY:n kalenterille kansi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää 21.3. – 29.4.2011 kalenterin kannen suunnittelukilpailun. AYY:n opiskelijakalenteri julkaistaan ja jaetaan kaikille ylioppilaskunnan jäsenille syksyllä 2011, joten kannen suunnittelijan teos päätyy tuhansien Aalto-yliopiston opiskelijoiden käsiin. Suunnittelukilpailu on avoin kaikille AYY:n jäsenille. Maineen ja kunnian lisäksi parhaan kannen suunnitellut saa palkinnoksi 100 euron Stockmannin lahjakortin.

Katso lisätiedot AYY:n kotisivuilta.

4. AYY:n kannanotto Aallon kampuskeskusteluun

Aalto-yliopiston kesäksi 2011 suunniteltu kampusratkaisu on herättänyt runsaasti keskustelua yliopistossa, ylioppilaskunnassa ja muissa sidosryhmissä. Aallon opiskelijayhteisössä vallitsee parhaasta kampusratkaisusta useita erilaisia näkemyksiä, jotka voidaan jakaa karkeasti kahteen: yhteiseen yhteen kampukseen Espoon Otaniemessä tai metroradan varrelle hajautettuun kampukseen. Molemmissa vaihtoehdoissa voidaan nähdä sekä etuja että haasteita. Laajalti hyväksytty yhteinen käsitys kuitenkin on, että liikkuminen sekä fyysisesti yksiköiden välillä että eri opintoalojen sisällä ja välillä tulee olla vaivatonta.

Fyysistä sijaintia tärkeämpänä AYY pitää kampusratkaisun tarjoamia oppimis- ja tutkimusympäristöjä, kohtaamispaikkoja, palveluita, joukkoliikenneyhteyksiä ja asuntoja. Aalto-yliopiston kampuksen tulee olla jotakin ainutlaatuista, kutsuvaa ja erinomaista, ja sen tulee houkutella luokseen myös yliopistoyhteisömme ulkopuolisia.

Lue AYY:n kannanotto kokonaisuudessaan AYY.fi:stä.

5. Hae mukaan AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan 2012

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta hakee vuosijuhlavastaavan vierelle vapaaehtoistoimijoita. Uudet jäsenet perustavat vastaavan kanssa upouuden vuosijuhlatoimikunnan, jonka tavoitteena ja ylpeytenä on järjestää ainutlaatuiset ylioppilaskunnan 2-vuotisjuhlat ensi vuoden helmikuussa. Haku on auki 31.3. asti.

Lisää tietoa saat netistä tai sähköpostilla. Jos kiinnostuit, lähetä avoin hakemus osoitteeseen roope.nortia@ayy.fi.

6. Hulluille hilloa! – TTER:n hakukierros avattu

TTER:n vuoden toinen hakukierros on avattu. Rahaston tarkoituksena on avustuksia jakamalla tukea ylioppilaskunnan, sen jäsenten sekä sen piirissä toimivien yhteisöjen ja yhdistysten erilaisia pyrkimyksiä. Avustuksia haetaan erillisellä hakemuksella ja hakuaika päättyy sunnuntaina 3.4. klo 23.59.

Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyy rahaston nettisivuilta osoitteesta tter.ayy.fi. Sivuilta löytyy myös kaikkea muuta rahastoon liittyviä tietoa – kannattaa käydä tutustumassa, vaikkei avustustarvetta juuri nyt olisikaan!

Lisätietoja saa myös kysellä sähköpostilla osoitteesta tter@list.ayy.fi. Tsemppiä hakuun!

7. Punaisen Ristin nuorisodelegaattikoulutus 2011

Punaisen Ristin nuorisodelegaattikoulutus järjestetään taas toukokuussa (22-27.5.2011) ja haku on käynnissä 10.4. asti. Lisätietoa saat SPR:n ”nuorisodelegaatiksi” sivulta.

Punaisen Ristin nuorisodelegaattikurssi antaa kokonaiskuvan Punaisen Ristin toiminnasta Suomessa ja maailmalla sekä valmiudet toimia nuorisodelegaattina maailmalla erilaisissa järjestötoiminnan kehittämistehtävissä. Kurssin jälkeen on mahdollisuus päästä tutustumaan kansainväliseen avustustyöhön, vetämään ulkomaille lähteviä leiriryhmiä ja lähteä kansainvälisille opintomatkoille. Tulevilta nuorisodelegaateilta ei vaadita järjestökokemusta Punaisessa Ristissä, mutta kiinnostus kansainväliseen avustustyöhön ja vapaaehtoistoimintaan Suomessa ovat vaatimuksina. Kurssi on kokonaan englanninkielinen. Nuorisodelegaatit ovat iältään 20-28 –vuotiaita.

8. Osallistu Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitoksen emootiotutkimukseen

Nälättääkö? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä voit tienata kaksi lounasseteliä osallistumalla emotionaalisten videoiden katselukokemuksen tutkimukseen. Tutkimuksen toteuttaa Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitos.

Lisätietoja ja ilmoittautumislomake.

9. Welcome to the WE Model United Nations Conference (WEMUNC)

Welcome to the WE Model United Nations Conference (WEMUNC), an annual event that will take place at the beginning of August 2011 in Beijing, China. The WE Model United Nations Conference is an academic simulation of the United Nations in which students take on roles as diplomats. They do research on their respective country and its interests, investigate international issues, debate, deliberate, consult, and then develop solutions to world problems. The conference nowadays gathers over 2000 delegates from around the world, making it a truly international experience and the biggest MUN Conference in Asia. More information at WEMUNC’s webpage.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *