Viikkotiedote 9/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 9/2011

Muistathan että liiat opintotuet on palautettava KELAlle maaliskuun loppuun mennessä!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Liiat opintotuet palautettava maaliskuun loppuun mennessä
  3. AYY:n toiminta-avustushaku ja yhdistysilmoitus ovat auki
  4. OUBS kaipaa apuasi
  5. Suomi hyvinvoinnin jälkeen -paneelikeskustelu Finlandia-talolla maanantaina 21.3.
  6. Aallon verkkosivustoja uudistetaan merkittävästi kevään aikana
  7. TEKin hallituksen opiskelijaedustajan haku käynnissä
  8. Ilmoittaudu mukaan kansainväliseen Youth Assembly -konferenssiin
  9. Vapaaehtoiseksi kansainvälisyyskasvatuksen kesäkouluun

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Liiat opintotuet palautettava maaliskuun loppuun mennessä

Jos opiskelijan tulot ylittivät vuonna 2010 vuositulorajan, hän voi vapaaehtoisesti palauttaa liiat opintorahat ja asumislisät 31. maaliskuuta mennessä. Kun ylimääräiset tuet palauttaa määräaikaan mennessä, välttää tukien takaisinperinnän 15 prosentilla korotettuna. Etuna on myös se, että opiskelija voi itse valita palautettavat kuukaudet ja korkeakouluopiskelija saa nämä kuukaudet uudelleen käyttöönsä.

Vuosituloraja määräytyy tukikuukausien mukaan. Jos opiskelija on nostanut opintotukea yhdeksältä kuukaudelta, vuosituloraja on 11 850 euroa. Oman tulorajansa voi varmistaa Kelan asiointipalvelusta tai laskurilla. Tarkemmat tiedot aiheesta löydät KELAn verkkosivuilta. Halutessasi voit myös soittaa opiskelijan tukien palvelunumeroon 020 692 209 ma–pe klo 8–18.

3. AYY:n toiminta-avustushaku ja yhdistysilmoitus ovat auki

AYY jakaa yhdistysluettelonsa ensimmäiseen rekisteriin merkityille yhdistyksille toiminta-avustusta. Toiminta-avustuksia voi hakea 31.3. saakka ja avustukset jaetaan huhtikuun alussa. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Ilmoituslomake löytyy osoitteesta yhdistykset.ayy.fi. Jos yhdistyksenne ei hae toiminta-avustusta (esimerkiksi toisen rekisterin yhdistykset), pitää yhdistysilmoituslomake kuitenkin täyttää. Toiminta-avustusten jakoperusteet ja lisätietoja löydät ayy.fi:n sivulta apurahat yhdistyksille. Tiistaina 15.3.

AYY:n järjestösektori järjestää yhdistyksille neuvontaa yhdistysilmoituksen täyttämisestä ja toiminta-avustusten hausta. Apua saa yhdistyksiä askarruttaviin kysymyksiin AYY:n keskustoimistolla Otaniemessä (Lämpömiehenkuja 2) klo 9-16. Tarjolla pullaa ja kahvia, tervetuloa!

4. OUBS kaipaa apuasi

Torstaina 24.3. julkaistaan AYY:n oman TV-kanavan OUBS:in dokumentti ”Ilman bensaa”, jossa seurataan Teekkareiden autokerhon matkaa sähköautolla Leviltä Otaniemeen, eli jotakuinkin läpi Suomen. Julkaisubileitä vietetään klo 20 alkaen OUBS:illa, osoitteessa Jämeräntaival 1 A 50. Tarjolla on ainakin itse dokumentti, livemusiikkia ja (tiettävästi) juomakelpoista boolia.

Nyt kaipaamme apua tapahtuman järjestelyyn! Haluatko olla kuvaaja, roudari, äänimies tai jokin muu, mikä? Ilmoitathan halustasi osallistua osoitteeseen oubs@oubs.fi. Sinua kaivataan!

5. Suomi hyvinvoinnin jälkeen -paneelikeskustelu Finlandia-talolla maanantaina 21.3.

AYY ja Aalto Entrepreneurship Society kokoaa Suomen mielipidevaikuttajat Finlandia-talolle 21. maaliskuuta luomaan linjanvetoja 2000-luvun hyvinvoinnin turvaamiseksi. Paneeliin osallistuvat Jorma Ollila, Björn Wahlroos, Risto Siilasmaa, sekä Petteri Koponen ja Ville Miettinen. Aiheina keskustelussa ovat Suomen tulevaisuuden kilpailukyvyn edellytykset ja se millaisilla teoilla ja päätöksillä ne luodaan.

Tapahtuma on avoin ja maksuton, mutta vaatii ennakkorekisteröitymisen. Lisätietoa ja rekisteröitymisohjeet osoitteessa www.hyvinvoinninjalkeen.fi

6. Aallon verkkosivustoja uudistetaan merkittävästi kevään aikana

Kaikkien kuuden korkeakoulun julkiset sivustot uudistetaan maalis-kesäkuussa ja lisäksi julkaistaan opiskelijoille suunnattu verkkosivusto Into. Aalto-yliopiston ilmeen mukaiset koulukohtaiset sivustot tuotetaan samalla julkaisualustalla kuin aalto.fi -palvelu. Tämän ansiosta voidaan esim. joustavasti nostaa uutisia sivustolta toiselle. Sivustoilla on myös mahdollista esittää sosiaalisen median sisältöjä.

Opiskelijoille suunnattu Into-sivusto avataan 28. maaliskuuta 2011. Into-sivusto (työnimeltään opiskelijakanava) sisältää opiskeluun ja yliopiston palveluihin liittyviä tietoja Aallossa opiskeleville sekä ajankohtaisia uutisia liittyen opiskeluun ja Aalto-yliopistoon. Lisätietoja aiheesta löydät Aalto Insidesta.

7. TEKin hallituksen opiskelijaedustajan haku käynnissä

TEKin uusi hallitusjärjestäytyy ensi syyskuussa ja nyt hallitukseen tarvitaan uudet opiskelijaedustajat. TEKin hallituksen toimikausi on kolmivuotinen mutta opiskelijaedustajan asema arvioidaan teekkarivaliokunnan toimesta kalenterivuosittain.

Hakemukset on lähetettävä joko sähköisesti tai paperiversiona 1.4.2011 mennessä TEKin teekkariasiamiehelle. Hakemukset käsittelee teekkarivaliokunta, jonka esityksestä valtuusto kokouksessaan käsittelee asian. Lisätietoa hallituksesta ja hakemisesta voit lukea TEKin kotisivuilta.

8. Ilmoittaudu mukaan kansainväliseen Youth Assembly -konferenssiin

Youth Assembly -konferenssi järjestetään New Yorkissa, YK:n päämajassa, elokuussa 2011. Konferenssi järjestetään yhdeksättä kertaa ja sen teemoina ovat sosiaalinen yrittäjyys sekä sosiaalinen johtajuus. Konferenssi on tarkoitettu 18-26 -vuotiaille tulevaisuuden johtajille ja järjestäjänä toimii Friendship Ambassadors Foundation, joka on merkittävä YK:n yhteistoimintajärjestö.

Ilmoittautuminen konferenssiin on käynnissä. Lisätiedot ja ilmoittautumisen löydät Youth Assemblyn kotisivuilta.

9. Vapaaehtoiseksi kansainvälisyyskasvatuksen kesäkouluun

Eurooppalainen kansainvälisyyskasvatuksen kesäkoulu järjestetään Suomessa 12.–18. kesäkuuta. Petäykseen, Hämeenlinnan lähelle saapuu noin 80 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Kehys hakee nyt kansainvälisyyskasvatuksesta tai kehitysyhteistyöstä kiinnostuneita vapaaehtoisia mukaan kesäkouluun.

Vapaaehtoisilla on mahdollisuus oppia lisää kansainvälisyyskasvatuksesta, tavata järjestötoimijoita EU-maista, Aasiasta, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta sekä saada arvokasta työkokemusta alalta. Vapaaehtoisia tarvitaan mm. kesäkoulun työryhmien raportointiin, tiedotustyöhön, logistisiin ja toimistotehtäviin sekä Helsingissä 16. kesäkuuta järjestettävän kansainvälisen konferenssin toteuttamiseen. Lisätietoa löydät Kehyksen kotisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *