Viikkotiedote 8/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 8/2011

Tällä viikolla napataan pulkat kainaloihin ja rynnätään mäenlaskuun Kaivopuistoon! Jatkot eli legendaariset Gravitaatio-bileet bailataan The Circuksessa

1. Tällä viikolla tapahtuu
2. Legendaariset Gravitaatio-bileet The Circuksessa
3. Tule mukaan ideoimaan AYY:n televisiokanavaa! Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput
4. AYY:n kansainvälisen jaoston Cliché-sitsit
5. Lähde mukaan BESTin kesäkursseille
6. Design Factorylla keskustellaan Aallon opetuksen kehittämisestä
7. Järjestyksenvalvojan peruskurssi
8. Smökkisäbä torstaina 24.3 Smökissä
9. Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö ulkomailla?
10. Tule keräämään ihmisiltä ennakkoluuloja ja luopumaan omistasi

1.  Tällä viikolla tapahtuu

  • ti 8.3. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivä: http://ayy.fi/blog/events/ythsn-allergisen-nuhan-teemapaiva/
  • ti 8.3. Laskiaisrieha ja Gravitaatio: http://ayy.fi/blog/events/gravitaatio/
  • to 10.3. Taiji-alkeiskurssi Otahallissa: http://ayy.fi/blog/events/taiji-alkeiskurssi-10-3-otahallissa-klo-16-17/
  • to 10.3. Aegee-Helsinki Social Meeting: http://ayy.fi/blog/events/aegee-helsinki-social-meeting/
  • pe 11.3. Degrowth-keskusteluilta: http://ayy.fi/blog/events/degrowth-keskusteluilta/

2. Legendaariset Gravitaatio-bileet The Circuksessa

Laskiaisriehan jatkot eli jo perinteeksi muodostuneet Gravitaatio-bileet bailataan tiistaina 8.3. The Circuksessa! Juhlakansaa tanssittavat Goon ja Jenni Vartiainen, joten luvassa ovat varmasti maan parhaat laskiaisbileet. Ravintolassa on myös normaalia opiskelijaystävällisemmät hinnat koko illan ajan. Ovet aukeavat klo 21.00 ja jorata saa tappiin asti!

Lippuja voi ostaa ennakkoon joko Tiketistä tai AYY:n Otaniemen palvelupisteestä. Lisäksi lippuja myydään Alvarin aulassa, Kauppakorkeakoululla ja Porthaniassa sekä Laskiaisriehassa ja The Circuksen ovella. Liput maksavat ennakkoon 13€, Tiketistä 14€ ja ovelta 15€. Haalarimerkki maksaa 2€. Tarkemmat ajat ja muut tiedot löytyvät osoitteesta www.gravitaatio.fi. Itse laskiaisriehasta löydät lisätietoja osoitteesta www.laskiaisrieha.fi.


3. Tule mukaan ideoimaan AYY:n televisiokanavaa! Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput

AYY tekee kartoitusta OUBS -kanavan tunnettuudesta ja siihen kohdistuvista vaatimuksista sekä tarpeista. Tarkoituksena on synnyttää uusia, luovia ideoita ja saada aikaan kaikille yhteinen ja oma televisiokanava. Vastaamalla linkin alta löytyvään kyselyyn juuri sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan OUBS:in eli AYY:n televisiokanavan tulevaisuuteen! Kyselyn vastaamiseen menee noin kymmenisen minuuttia ja sitä saa vapaasti levittää AYY:n järjestöille ja yhdistyksille. Halutessasi voit osallistua Finnkinon lahjalippupaketin arvontaan jättämällä yhteystietosi kyselyn loppuun. Vastaathan kyselyyn 14.03. mennessä.

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFhlVVBxTTNtdmtybXV6NW1POWd1cXc6MQ

OUBSiin liittyviä ideoita ja ajatuksia voi lähettää myös suoraan sähköpostitse AYY:n mediasuunnittelijalle: ennisofia.salmela@ayy.fi

4. AYY:n kansainvälisen jaoston Cliché-sitsit 19.3.

Alkaako talvi ottaa päähän? Onko muiden kansalaisuuksien pilkkaaminen hauskaa? Vastasit luultavasti KYLLÄ jompaankumpaan yllä olevaan kysymyksen, joten kv-jaosto järjestää suuressa suvaitsevaisuudessaan juuri sinulle ja kavereillesi Cliché-sitsit! Saavu Smökkiin 19.3. sitsaamaan suomeksi, englanniksi ja vaikka myös hepreaksi, kunhan vaan pukeudut asianmukaisesti (eli kliseenomaisesti). Luvassa suurta hupia, myötähäpeää, trollausta, eskapismia, traumatisoituneita vaihtareita ja huippuyllätyksiä!

Kokkarit alkavat klo 18:30 ja varsinaiset sitsit 19:00. Jatkot löytyvät OK20:stä. Hintaa sitseille tulee 15e (13e holiton). Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa http://sik.ayy.fi/fi/signup/122 7.-17.3. Varmista paikkasi ajoissa!


5. Lähde mukaan BESTin kesäkursseille

BESTin kesäkurssit ovat nyt täällä! Listalta löytyy 56 eri vaihtoehtoa nähdä Eurooppaa uusin silmin. Uutuutena tälle seasonille on, että Aalto-yliopisto on tunnustanut BESTin kurssit opiskelijoille hyödyllisiksi ja päättänyt maksaa kurssien osallistumismaksut kaikille kursseille lähteville Aaltolaisille! Valitse mieleisesi kurssi ja täytä hakemus! Lisätietoa ja hakuohjeet: http://ayy.fi/blog/2011/02/28/lahde-mukaan-bestn-kesakursseille/


6. Design Factorylla keskustellaan Aallon opetuksen kehittämisestä

Haluatko vaikuttaa siihen, millaista opetusta sinulle annetaan? Tule Design Factorylle keskustelemaan Aallon opetuksen kehittäjien kanssa!

Aalto Design Factoryn ADF Opefoorumissa kokoontuu kerran kuukaudessa joukko opetuksen kehittämisestä kiinnostuneita opettajia, jotka haluaisivat kuulla sinun kokemuksiasi opiskelijana: millaista opetusta Aallossa tarjotaan? Opefoorumi kokoontuu seuraavan kerran 15.3.2011 klo 9.00 Design Factoryn (Betonimiehenkuja 5, Otaniemi) tilassa Backstage. Kolmen tunnin tapaamisessa on tarjolla aamupalaa ja lounasta. Lisäksi jokainen opiskelija saa osallistumisesta palkkioksi leffalipun. Kymmenen nopeinta ehtii mukaan, ilmoittautumiset 9.3.2011 mennessä osoitteeseen maria.clavert@aalto.fi. Tervetuloa!

7. Järjestyksenvalvojan peruskurssi

Haluatko työllistyä kesä- tai viikonlopputöissä kasvavalla turvallisuusalalla tai oletko muuten kiinnostunut järjestyksenvalvonnasta? AYY tarjoaa tilaisuuden suorittaa 32 tuntia sisältävä järjestyksenvalvojan peruskurssi edulliseen hintaan. Kurssin suorittamisen jälkeen voit hakea järjestyksenvalvojakorttia, joka oikeuttaa toimimaan järjestyksenvalvojana koko maassa.

Kurssin teoriaosuus järjestetään ma 4.4 – to 7.4 klo 16:15-21:30 Otarannan kerhotilassa. Käytännön osuus on AYY:n tatamisalissa lauantaina 9.4 klo 9-16. Kurssin hinta on vaivaiset 35 euroa, joka on noin viidennes siitä, mitä kurssista joutuu normaalisti maksamaan. Kurssin järjestää Turvakerroin Oy. Kurssille mahtuu 40 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen joberg@teres.fi Lisätietoja saat em. osoitteesta sekä osoitteesta http://www.teres.fi/tapahtumat/201x/2011/jv_peruskurssi.pdf.

8. Smökkisäbä torstaina 24.3 Smökissä

Smökin sählykuninkuudesta kamppaillaan tiettävästi ensimmäistä kertaa torstaina 24.3. Mukaan hurjaan mittelöön mahtuu 16 ensimmäisenä ilmoittautunutta joukkuetta, kooltaan 3-5 pelaajaa.
Ilmoittautuminen turnaukseen aukeaa 15.3 klo 12.00 osoitteessa http://kik.ayy.fi/smokkisaba. Turnaus on avoin kaikille AYY:n jäsenille, olitpa sitten pelaaja tai osa yleisöä! Pelien jälkeen on mahdollisuus jatkaa iltaa saunomisen merkeissä.

9. Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö ulkomailla?

Vapaaehtoistyökokemus ulkomailla on täynnä haasteita ja ainutlaatuisia elämyksiä. Se antaa itsevarmuutta ja rohkeutta. Se voi avata näkemään täysin uusia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia vapaaehtoistyöhön kaikille mantereille. Järjestön toiminnan tarkoituksena on kulttuurien välisen ymmärryksen edistäminen ja rauhankasvatus. Ensi elokuun lähtöihin on vapaita paikkoja mm. Boliviassa, Ghanassa, Intiassa, Kolumbiassa, Nepalissa ja Ugandassa. Vapaaehtoistyössä vietetään kuusi kuukautta tai vuosi. Hae mukaan mahdollisimman pian, viimeistään 15.4.

Vapaaehtoiset työskentelevät pääasiassa lasten parissa orpokodeissa, kouluissa, katulasten keskuksissa tai päiväkodeissa. Useimmissa maissa voi päästä työskentelemään vammaisten tai vanhusten toimintakeskuksiin. Lisätietoja ja hakuohjeet löydät osoitteesta www.maailmanvaihto.fi.

10. Tule keräämään ihmisiltä ennakkoluuloja ja luopumaan omistasi

Punaisen ristin Tapiolan osasto järjestää rasisminvastaisen viikon lauantaina 26.3.2011 klo 13–16 Luovu ennakkoluuloistasi -tapahtuman. Tuomme Stockmannin edustalle punaisen roskiksen, johon ihmiset voivat heittää lapulle kirjoittamansa ennakkoluulot. Tarvitsemme vapaaehtoisia keräämään ihmisiltä ennakkoluuloja sekä auttamaan järjestelyissä. Voit tulla mukaan myös lyhyemmäksi aikaa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä 13.3. mennessä: Miina Rautiainen, 040 836 2756, etunimi.sukunimi@hotmail.com.

Viikon linkki

AYY ja muut suomen ylioppilaskunnat ja opiskelijakunnat tempaisivat viime viikolla opintotuen indeksiin sitomisen puolesta! Lue kampanjastartin tunnelmista ja katso opintotuki-indeksiin 2012 video osoitteesta http://www.opintoraha.fi/. AYY:n ja HYY:n yhteistyöstä Helsingissä voit katsoa myös MTV3:n uutisjutun ja videon osoitteesta  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/03/1282010/opiskelijat-kritisoivat-hinnat-nousevat-opintotuki-ei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *