Viikkotiedote 7/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 7/2011

Vaalit lähestyvät! AYY on vaaleissa aktiivisesti mukana muiden ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa ja ensimmäiset vaalitempauksemme alkavat tällä viikolla. Tule mukaan! Tapahtumien tiedot löydät heti viikkotiedotteen ensimmäisestä jutusta.

1.    Eduskuntavaalit lähestyvät – AYY on menossa mukana
2.    Tällä viikolla tapahtuu
3.    Hae mukaan Art Goes Aalto ryhmään
4.    AYY:n toiminta-avustushaku ja yhdistysilmoitus aukeaa
5.    AYY:n ”Konkretiaa!” yhteisö- ja kulttuuriworkshop
6.    Aallon opiskelijoiden uuden verkkosivuston nimeksi Into
7.    Päivitä allergisen nuhan reseptisi ilman jonotusta
8.    Stressi hallintaan -työpaja
9.    Haluatko viettää huippukesän Stanfordin yliopistossa?
10.    Nuorten liikuntatapahtuma ”Your Move” etsii vapaaehtoisia

1. Eduskuntavaalit lähestyvät – AYY on menossa mukana

Indeksisirkus – Sirkushuveja Narinkkatorilla tiistaina 1.3. 11-13

Maaliskuun ensimmäisestä päivästä lähtien opintotuki on ainoa vähimmäisetuus, jota ei ole sidottu elinkustannusten kehittymistä kuvaavaan indeksiin. Opintorahan reaaliarvo onkin tippunut 13 % vuodesta 1992, vaikka sitä korotettiinkin vuonna 2008. Mikä SIRKUS!

Tule katsomaan sirkushuveja Helsinkiin Narinkkatorille tiistaina 1.3. kello 11-13 ja kuulemaan, mitä opintotuelle on tapahtunut. Tule osoittamaan tukesi sille oikeudenmukaisuudelle, että myös opintoraha sidottaisiin indeksiin 1.1.2012.

MetropoliAreenan vaalipaneeli keskiviikkona 2.3. 16-18 Vanhalla

Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat, kuinka metropolia kehitetään seuraavat neljä vuotta. Tervetuloa mukaan AYY:n, HYY:n ja MetropoliAreenan Suuren Vaalipaneelin keskiviikkona 2.3. kello 16-18 Vanhalle ylioppilastalolle, Mannerheimintie 3, Helsinki. Paikalla tentattavina Jan Vapaavuori, Anni Sinnemäki, Maria Guzenina-Richardson, Timo Laaninen, Paavo Arhinmäki, Päivi Räsänen, Astrid Thors ja Pietari Jääskeläinen. Lisätietoja: http://metropoliareena.fi/


2. Tällä viikolla tapahtuu

  • ma 28.2. Akvan vuosikokous + Avantosauna: http://ayy.fi/blog/events/akvan-vuosikokous-avantosauna/
  • ti 1.3. AYY:n vaalitempaus tiistaina: http://ayy.fi/blog/events/ayyn-indeksisirkus-narinkkatorilla/
  • ti 1.3. Oxetti hakee mieslaulajia: http://ayy.fi/blog/events/oxetti-hakee-mieslaulajia-2/
  • ti 1.3. KY-Speksin näytös: http://ayy.fi/blog/events/ky-speksin-naytos-4/
  • ke 2.3. MetropoliAreenan suuri vaalitentti: http://ayy.fi/blog/events/metropoliareenan-suuri-vaalitentti/
  • ke 2.3. AEGEE-Helsinki – kesäyliopisto 2011 -kokous:  http://ayy.fi/blog/events/aegee-helsinki-kesayliopisto-2011-kokous/
  • ke 2.3. KY-Speksin näytös: http://ayy.fi/blog/events/ky-speksin-naytos-5/
  • to 3.3. KY-speksin näytös: http://ayy.fi/blog/events/ky-speksin-naytos-6/
  • pe 4.3. AYY:n ”Konkretiaa!” yhteisö- ja kulttuuriworkshop: http://ayy.fi/blog/events/ayyn-konkretiaa%E2%80%9D-yhteiso-ja-kulttuuriworkshop/


3. Hae mukaan AYY:n Art Goes Aalto työryhmään

Art Goes Aalto eli Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan korkeakulttuurityöryhmä hakee uusia toimijoita vuodelle 2011. Art Goes Aalto-ryhmän tehtävä on tuoda opiskelijatapahtumien kirjoon taidetta ja kulttuuria. Tänä vuonna Art Goes Aalto-ryhmän uutena toimialueena on myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Kysy lisää tai lähetä vapaamuotoinen hakemus Tea Millerille (etunimi.sukunimi@ayy.fi) viimeistään 14.3. mennessä.


4. AYY:n toiminta-avustushaku ja yhdistysilmoitus aukeaa

AYY jakaa yhdistysluettelonsa ensimmäiseen rekisteriin merkityille yhdistyksille toiminta-avustusta. Toiminta-avustuksia voi hakea 1.-31.3. ja avustukset jaetaan huhtikuun alussa. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Ilmoituslomake löytyy 1.3. alkaen osoitteesta http://yhdistykset.ayy.fi/. Jos yhdistyksenne ei hae toiminta-avustusta (esimerkiksi toisen rekisterin yhdistykset), pitää yhdistysilmoituslomake kuitenkin täyttää. Jos lomakkeen täyttämisessä on jotain ongelmia, ottakaa yhteyttä järjestöasiantuntija Otto Paloseen (otto.palonen@ayy.fi tai puhelimitse 050 520 9435).

Toiminta-avustusten jakoperusteet ja lisätietoa löytyy osoitteessa http://ayy.fi/yhdistyksille/apurahat-yhdistyksille/.


5. AYY:n ”Konkretiaa!” yhteisö- ja kulttuuriworkshop 4.3

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja Aalto-yhteisötoimikunta Aava toivottavat sinut tervetulleeksi perjantaina 4.3.2011 kello 14.00 alkaen ”Konkretiaa!” yhteisöworkshopiin Design Factorylle (Betonimiehenkuja 5). Osallistujat pääsevät keskustelemaan AYY:n yhteisö- ja kulttuuritoiminnasta, sekä pureutumaan yhteisön polttaviin kysymyksiin rennoissa työpajoissa ja yhteisissä puheenvuoroissa. Työpaja päättyy kello 19.00

Tapahtumaan ilmoittaudutaan osoitteessa: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dE1PZnkxV2pwNHY4c0ZEamVIWjEzLWc6MQ


6. Aallon opiskelijoiden uuden verkkosivuston nimeksi Into

Myöhemmin keväällä avattava uusi Aallon opiskelijoille yhteinen verkkosivusto on saanut nimekseen Into. ”Nimi viittaa vahvasti aaltolaisten opiskelijoiden yhteishenkeen, tekemisen meininkiin ja energiaan”, raati perustelee.

Verkkosivuston nimi etsittiin tammikuussa järjestetyllä nimikilpailulla. Kaikkiaan upeita nimiehdotuksia tuli 165 kappaletta. Nimen valitsi raati, johon kuuluivat vararehtori Martti Raevaara, viestintäjohtaja Tapio Hedman ja opiskelija Oula Antere.

Uusi verkkosivusto sisältää opiskeluun ja yliopiston palveluihin liittyviä tietoja Aallossa opiskeleville sekä ajankohtaisia uutisia liittyen opiskeluun ja Aalto-yliopistoon. Sivuston tavoitteena on parantaa yliopiston viestintää opiskelijoiden suuntaan. Voit seurata sivuston valmistumista erityisestä blogista osoitteessa: https://blogs.aalto.fi/websiteforstudents/2011/01/19/verkkosivusto-aallon-opiskelijoille/


7. Päivitä allergisen nuhan reseptisi ilman jonotusta

ATSHHII! Siitepölykausi alkaa, YTHS:n teemapäivänä kuulet lisää allergisesta nuhasta, sen hoidosta ja hallinnasta, saat lääkitykset ajan tasalle sekä voit tarvittaessa uusia lääkereseptisi. Teemapäivä järjestetään YTHS:n Töölön toimipisteessä (Töölönkatu 37 A) ja Otaniemen toimipisteessä (Otakaari 12) tiistaina 8.3.2011 klo 12-15.30

Allergiareseptin uusiminen onnistuu teemapäivänä ilman ajanvarausta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta allergisen nuhan resepti voidaan uusia tai muuttaa. Tervetuloa!


8. Stressi hallintaan -työpaja

Keväällä 2011 järjestetään Aalto-yliopiston perustutkinto-opiskelijoille Stressi hallintaan -työpaja. Työpajan tavoitteena on tukea jaksamista ja auttaa tunnistamaan itselle sopivia stressinhallintakeinoja. Työskentelytapoina käytetään keskustelua ryhmässä ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajan vetäjinä toimivat opintopsykologi Minna Nevala ja opintopsykologiharjoittelija Katja Junttila.  Työskentelykieli työpajassa on suomi.

Työpajan kokoontumiset ovat 18.3 – 8.4. joka perjantai klo 10-12. Kokoontumispaikka on
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Arkadia (Lapuankatu 6), luokka E-012. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Minna Nevalalta etunimi.sukunimi@aalto.fi tai 040 353 8112, ilmoittautumiset 14.3. mennessä.


9. Haluatko viettää huippukesän Stanfordin yliopistossa?

Nyt Sinulla on Aallon opiskelijana (kandi- ja maisteritaso) ainutlaatuinen mahdollisuus hakea Stanfordin yliopiston järjestämään kesäkouluun (Stanford Summer International Honors Program SSIHP), joka järjestetään 18.6 – 14.8.2011 Kaliforniassa. Kesäkoulun päätavoitteena on tarjota opiskelijoille erinomaiset akateemiset puitteet sekä ainutlaatuinen vapaa-ajan ohjelma, johon kuuluu mm. tutustumisia Stanfordin laboratorioihin, Piilaakson teknologiayrityksiin sekä alueen museoihin.

Stanfordin yliopisto on yksi maailman johtavista tutkimus- ja opetusyliopistoista. Yliopisto sijaitsee Kaliforniassa San Fransiscon ja San Josen kaupunkien välissä, Piilaakson sydämessä.  Aalto-yliopistolla on monipuolista yhteistyötä Stanfordin yliopiston kanssa ja nyt Stanford Summer School International Honors Program kutsuu Aallon opiskelijoita arvostettuun kesäohjelmaansa.

Lisätietoja ja hakuohjeet löydät Insidesta: https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=11731724


10. Nuorten liikuntatapahtuma ”Your Move” etsii vapaaehtoisia

Nyt sinulla on mahtava tilaisuus päästä mukaan toteuttamaan kaikkien aikojen suurinta nuorten liikuntatapahtumaa! Haemme vapaaehtoisia toimimaan suurtapahtumassa erilaisissa vastuullisissa tehtävissä mm. seuraavilla sektoreilla: ruokailu, majoitus, turvallisuus, info, lavaohjelma, radat ja kisat jne. Vapaehtoisen tulee osata sujuvaa suomea. Tehtäviä on tarjolla 23.5.- 4.6.2011 välisenä aikana.

Your Move -vapaaehtoisena olet mukana rakentamassa ainutlaatuista nuorten tapahtumaa, saat arvokasta työkokemusta ja ikimuistoisia kokemuksia ja elämyksiä! Lisätietoja löydät osoitteesta http://tapahtumat.yourmove.fi/suurtapahtuma/vapaaehtoiseksi.


Viikon linkki:

Oletko jo osallistunut MetropoliAreenan, AYY:n ja HYY:n yhteiseen opiskelijoiden ja päättäjien vaalikyselyyn? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Suomalaiseen Kirjakauppaan sekä Finnkinon leffalippupaketteja. Tuloksia käydään läpi MetropoliAreenan vaalitentissä keskiviikkona 2.3. Kyselyyn pääset tästä linkistä: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=612490&chk=C9NNUMHN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *