Viikkotiedote 5/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 5/2011

Vaikka ulkona on vielä lunta ja pakkasta, ovat monen ajatukset kesätöissä.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Osallistu opetuksen ja koulutuksen kehittämiseen -palautekysely opiskelijoille
  3. Suunnittele logo XXVII SELL 2012 korkeakouluopiskelijoiden urheilukilpailuihin
  4. Osallistu opiskelijoiden ja päättäjien vaalikyselyyn
  5. Murjottelusta poikkitieteellisiä kesätyöpaikkoja Aalto-yliopiston opiskelijoille
  6. Kansainvälisiä harjoittelupaikkoja teekkareille ja muille
  7. Ideakilpailu UniSportin logosta ja ilmeestä
  8. Otetta opiskeluun -työpaja

1.  Tällä viikolla tapahtuu

– 14.2.klo 15-16 Alexander Stubb luennoi aiheesta Suomi, EU ja maailmanpolitiikan uudet valtasuhteet Otaniemen kampuksen päärakennuksen A1-salissa http://ayy.fi/blog/events/alexander-stubb-luennoi-aiheesta-suomi-eu-ja-maailmanpolitiikan-uudet-valtasuhteet/

– 14.2. klo 16.45 – 17.45 Ystävänpäivälenkki Stubbin kanssa, lähtö Alvarin aukiolta http://ayy.fi/blog/events/ystavanpaivalenkki-stubbin-kanssa/

– 16.2. klo 9-12.30 Built Environment –rekrytointitapahtuma Dipolin juhlasalissa http://ayy.fi/blog/events/built-environment-rekrytointitapahtuma/

– 16.2. klo 12-14 Aalto-yliopiston kampusvision tiedotus- ja keskustelutilaisuus Töölön kampuksen Arkadia-rakennuksen E341-salissa http://ayy.fi/blog/events/aalto-yliopiston-kampusvision-tiedotus-ja-keskustelutilaisuus/

– 16.2. klo 15-17 Murjottelu-harjoittelun kick-off Aalto Venture Garagella http://ayy.fi/blog/events/murjottelu-kick-off/

– 16.2. klo 18.30 Ristin Killan keskusteluilta Otaniemen kappelilla http://ayy.fi/blog/events/mita-eroa-on-raamatun-jumalalla-ja-jumalilla/

– 16.2. klo 20 alkaen SIK goes Emo -megaparty @ TF http://ayy.fi/en/blog/events/sik-goes-emo/

-17.2. klo 14-16 Aalto-yliopiston kampusvision tiedotus- ja keskustelutilaisuus Otaniemen kampuksen päärakennuksen E1-salissa http://ayy.fi/blog/events/aalto-yliopiston-kampusvision-tiedotus-ja-keskustelutilaisuus-2/

– 18.2. klo 19 KY-Speksin Jäniksen selässä ensi-ilta kulttuuriareena Gloriassa http://ayy.fi/blog/events/ky-speksin-ensi-ilta/

2. Osallistu opetuksen ja koulutuksen kehittämiseen -palautekysely opiskelijoille

Osana Aalto-yliopiston lukuvuonna 2010–2011 toteutettavaa opetuksen ja koulutuksen arviointia (Teaching Evaluation Exercise, TEE) on avattu opiskelijoille suunnattu palautekysely. TEE:n tarkoituksena on arvioida koulutusohjelmien (ei tohtoriopintoja) nykyistä tilaa sekä niiden opetuksen suunnittelua, hallinnointia, toteutusta ja kehittämistä ja verrata sitä hyviin käytänteisiin muualla. Lisäksi tarkoituksena on antaa koulutusohjelmille palautetta ja kehityssuosituksia.

Opiskelijoiden osallistuminen on olennainen osa TEE:a ja opiskelijapalautekysely täydentää muita osallistumismahdollisuuksia, joiden kautta arviointimateriaaliin välittyy myös opiskelijoiden näkemys koulutuksen laadusta.  Lisäksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on kerännyt lausunnot jokaisen koulun opiskelijoilta opetuksesta heidän kouluissaan. Näiden lisäksi arvioinnin tekevät kansainväliset asiantuntijapaneelit haastattelevat opiskelijoita vierailullaan huhtikuussa.

Kysely on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat aloittaneet opintonsa vuosina 2007–2009. Vastausaikaa on 21.2. saakka.

Kysely suomeksi: https://www.webropol.com/P.aspx?id=504248&cid=40361649

The questionnaire in English: https://www.webropol.com/P.aspx?id=518742&cid=78707931

3. Suunnittele logo XXVII SELL 2012 korkeakouluopiskelijoiden urheilukilpailuihin

Aalto-yliopiston urheiluseura (AaltoUS) järjestää XXVII SELL 2012 -kisoihin logosuunnittelukilpailun.

SELL-kisat ovat kansainvälinen korkeakouluopiskelijoiden monilajinen urheilutapahtuma, joka on massatapahtumien jälkeen osanottajamäärältään suurimpia urheilutapahtumia Suomessa. Logo ja siihen kuuluvat oheiselementit tulevat näkymään kaikessa tapahtumaan liittyvässä ulosannissa, kuten viestinnässä ja kilpailumateriaaleissa. Suunnittelukilpailu on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Suunnitelmat tulee toimittaa viimeistään 27.2. painovalmiina sähköpostitse osoitteeseen anna.lee@ayy.fi. Hyvän referenssin lisäksi parhaan logon suunnitellut saa palkinnoksi 100 euron Stockmannin lahjakortin ja näytekappaleita kilpailumateriaaleista, joissa logo näkyy.

Lue kilpailuohjeistus täällä: http://ayy.fi/blog/2011/02/09/suunnittele-logo-sell-2012-urheilukilpailuihin/

4. Metropolipolitiikka kuumenee vaalien alla – osallistu opiskelijoiden ja päättäjien vaalikyselyyn

Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat, kuinka metropolia kehitetään seuraavat neljä vuotta. Rakennetaanko Pisara-rata ja keskustatunneli? Miten opiskelija-asuntotuotannon tulevaisuus turvataan? Riittääkö opintotuki elämiseen metropolialueella?

Osallistu MetropoliAreenan, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan yhteiseen opiskelijoiden ja päättäjien vaalikyselyyn ja kerro oma mielipiteesi. Se onnistuu helposti ja nopeasti klikkaamalla tätä linkkiä: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=612490&chk=C9NNUMHN

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan leffalippupaketteja ja kolme 50 euron lahjakorttia Suomalaiseen kirjakauppaan.

Tervetuloa mukaan myös AYY:n, HYY:n ja MetropoliAreenan Suuren Vaalipaneelin keskiviikkona 2.3. kello 16–18 Vanhalle ylioppilastalolle, Mannerheimintie 3, Helsinki. Mukana Jan Vapaavuori, Timo Laaninen, Maria Guzenina-Richardson, Anni Sinnemäki, Paavo Arhinmäki, Astrid Thors, Päivi Räsänen ja Pietari Jääskeläinen. Lisätietoja: www.metropoliareena.fi.

5. Murjottelusta poikkitieteellisiä kesätyöpaikkoja Aalto-yliopiston opiskelijoille!

Murjottelu on Aalto-yliopiston poikkitieteellinen kesäduuni-kampanja, joka auttaa opiskelijoita haastavan oman alan kesätyöpaikan hankkimisessa. Murjottelu-kesätyöt tehdään kahden tai useamman eri alan opiskelijan (liiketoiminta, tekniikka ja muotoilu) muodostamassa työryhmässä.  Työryhmä työskentelee yrityksessä esimerkiksi tuotanto- tai tuotekehitystehtävissä. Kesätyöprojektin pituus on tyypillisesti 2-4 kuukautta.

Mukana Murjottelussa vuonna 2011 ovat esimerkiksi Aarikka, ABB, Dicole, Design Factory, Futurice, Metso ja Savox. Tsekkaa yritysten tarjoamat projektit ja täytä hakulomake 3.3. mennessä osoitteessa www.murjottelu.fi.

Buukkaa itsesi Murjottelun matkaan: http://www.facebook.com/event.php?eid=184919501548323

6. Kansainvälisiä harjoittelupaikkoja teekkareille ja muille

IAESTE-ohjelman vuoden 2011 hakukierros on käynnissä ja jatkuu pe 18.2. klo 16.15 asti. Haussa on yhteensä 76 paikkaa 39 eri maassa.

Perinteisten insinööripaikkojen lisäksi haussa on tänä vuonna viisi arkkitehtuuripaikkaa, 14 saksan opiskelijoille suunnattua paikkaa sekä muutama luonnontieteilijöille soveltuva paikka. Lisäksi muutamaan paikkaan voi hakea usean eri alan opiskelijoita. Palkkauksen lisäksi IAESTE harjoittelijoita autetaan asunnon etsimisessä ja heille järjestetään vapaa-ajanohjelmaa harjoittelupaikkakunnalla.

Lista haettavista paikoista, hakuohjeet ja linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyvät osoitteesta www.iaeste.fi -> Hakijalle.  Lisäksi tekniikan alan opiskelijoita pyydetään toimittamaan paperiversio hakemusdokumenteista Aalto-yliopiston tekniikan alan Ura- ja rekrytointipalveluihin (Otakaari 7B).

7. Ideakilpailu UniSportin logosta ja ilmeestä

UniSport järjestää kaikille avoimen ideakilpailun UniSportin logosta ja visuaalisen ilmeen elementeistä. Kilpailun tavoitteena on löytää idea, jonka pohjalta suunnitellaan UniSportille logo ja visuaalinen ilme.

Ilmettä käytetään UniSportin viestinnässä sekä sähköisessä että painetussa muodossa. Kilpailun tarkoituksena on tuoda UniSportin käyttäjien sekä henkilökunnan ääntä uudella tavalla esiin.

Miten sinä näet UniSportin? Tutustu kilpailukutsuun ja osallistu: http://bit.ly/f6WbkZ

8. Otetta opiskeluun -työpaja (Huom! Kokoontumisaikoja siirretty eteenpäin.)

Keväällä 2011 järjestetään Aalto-yliopiston perustutkinto-opiskelijoille Otetta opiskeluun -työpaja. Ryhmä on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on vaikeuksia saada opintoja suoritetuksi, esim. opiskeluun liittyvän työskentelyn aloittaminen on vaikeaa, puhti loppuu kesken tai tehtävien loppuun suorittaminen on vaikeaa. Työpajassa käsitellään tavoitteiden asettamista, ajankäyttöä ja aikaansaamista sekä jaksamista ja hyvinvointia tukevia toimintatapoja. Tarvittaessa voidaan käsitellä myös opiskelutekniikkaan liittyviä asioita. Työskentelytapoina käytetään keskustelua ryhmässä ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajan vetäjinä toimivat opintopsykologi Minna Nevala ja opintopsykologiharjoittelija Katja Junttila. Työskentelykieli on Suomi.

Kokoontumisajat: pe 18.2., pe 25.2., pe 4.3. ja pe 11.3. klo 10–12

Kokoontumispaikka: Innopoli 2 (Tekniikantie 14), kokoustila C325

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: minna.nevala(at)aalto.fi tai 040 353 8112, ilmoittautumiset 15.2. mennessä. Työpajan neljä kokoontumiskertaa muodostavat kokonaisuuden ja työpajasta saa eniten irti, jos osallistuu jokaiselle kokoontumiskerralle. Ryhmän toimivuuden ja vertaistuen kannalta on hyödyllistä, että ryhmässä on joka kerta samat ihmiset.

Viikon linkki:

Jos et ole vielä käynyt vilkuilemassa AYY:n 1-vuotisjuhlien tunnelmaa OUBSilla, tee se nyt: http://oubs.fi/suomi/ohjelma/11134//AYY_1_vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *