Ohjeet

Kaikki asumisen aikana tarvittava tieto on pyritty koottu Living.ayy.fi -palveluun. Livingistä löydät esim. linnanisäntien ja huoltoyhtiöiden yhteystiedot tai ohjeet siitä, miten toimia jos AYY:n asunnossa ilmenee joku ongelma.

Tältä sivulta löydät syventäviä ohjeita monista AYY:n asumispalveluiden toimintatavoista ja säännöistä. Jos sinulla on asumiseen liittyvä yksityiskohtainen kysymys, johon ei vastata Usein kysytyissä kysymyksissä, täältä voi hyvinkin löytyä vastaus.

Valitse aihe, josta haluat lisää tietoa:

Sisäänmuutto: Ohjeita uudelle asukkaalle, joka on muuttamassa sisään AYY:n omistamaan asuntoon. Esimerkiksi miten toimia, jos edellinen asukas on jättänyt asunnon siivoamatta.

Poismuuttavalle asukkaalle: Muistilista asioista, joista tulee huolehtia ennen ja jälkeen pois muuttamisen. Siivousohjeet, jotta voi olla turvassa tulevan vuokralaisen yhteydenotoilta ja takuuvuokran menettämiseltä.

Vaihto-opiskelu ja AYY:llä asuminenMitä vaihtoehtoja AYY:n asukkaalla on, kun hän lähtee vaihtoon tai suorittamaan asepalvelusta.

AYY:n asunnon jälleenvuokraaminen: Ohjeet ja ehdot, joilla voit jälleenvuokrata AYY:n vuokra-asuntosi eteenpäin.

Avaintenvaihto: Ohjeet siihen, jos asukkaat haluavat muuttaessa vaihtaa avaimet suoraan keskenään

Asukas lähtee perhe- tai kaveriasunnosta: Mitä vaihtoehtoja on tilanteessa, jossa perhe- tai kaveriasunnosta muuttaa yksi asukas pois.

Pysäköinti ja valvonta: Tietoa pysäköintiin, autopaikkoihin ja yksityiseen pysäköinninvalvontaan liittyen.