Vaihto-opiskelijat

Information in English: AYY Housing for exchange students

Jos olet uusi vaihto-opiskelija, voit hakea AYY:n asuntoa tekemällä hakemuksen Domo-järjestelmässä.

Luodessasi Domo-tiliä, valitse opiskelijatyypiksesi VAIHTO-OPISKELIJA ja liitä todistus vaihto-opintopaikan saamisesta tai hakemisesta kohtaan ”Hyväksymiskirje tai muu todistus opiskelupaikasta. Muutoin hakemustasi ei voida käsitellä ja asuntotarjouksen saaminen ajoissa on epätodennäköistä.

Sisällytäthän hakemukseesi mahdollisimman monta asuntoa! Tämä parantaa HUOMATTAVASTI mahdollisuuksiasi saada asunto AYY:ltä opintojen alkuun mennessä. Vaihto-opiskelijat ovat priorisoituina kalustettujen soluasuntojen asuntojonoissa, mutta valitettavasti näitä asuntoja on hyvin vähän eikä niitä riitä kaikille vaihto-opiskelijoille. On siis suositeltavaa hakea myös tavallisia soluasuntoja. Myös muiden asuntotyyppien hakeminen on mahdollista, mutta esimerkiksi yksiötä voi joutua jonottamaan jopa 1-2 vuotta. Huomioithan, että AYY:llä ei ole tarjota tarpeeksi asuntoja kaikille hakijoille, ei edes kiireellisessä asunnontarpeessa oleville.

Maksimoidaksesi mahdollisuudet asuntarjouksen saamiseen, haethan ennen 15.7. (tai 15.11. jos opintosi alkavat tammikuussa)! Alamme tarjota asuntoja vaihto-opiskelijoille kyseisinä aikoina, joten jos et ole tuolloin jonossa, saatat menettää mahdollisuuden asuntotarjouksen saamiseen AYY:ltä. Tarjoamme elokuussa vapautuvat asunnot pääsääntöisesti heinäkuun aikana, ja syyskuussa vapautuvat asunnot elokuun aikana.

Huomio: Asuntotoimisto ei valitettavasti voi ennustaa milloin asunnon tarjoaminen olisi mahdollista, ja AYY ei voi tarjota asuntoa kaikille hakijoille, ei edes ulkomailta tuleville.

Tarkemmat hakuohjeet löydät Hakuinfo-sivulta. Katso myös AYY:n yleinen opas asunnon hakemiseen muualta pääkaupunkiseudulta.