Vaihto-opiskelijat

Information in English: AYY Housing for exchange students

Jos olet uusi vaihto-opiskelija, voit hakea AYY:n asuntoa tekemällä hakemuksen Domo-järjestelmässä.

Luodessasi Domo-tiliä, valitse opiskelijatyypiksesi VAIHTO-OPISKELIJA ja liitä todistus vaihto-opintopaikan saamisesta tai hakemisesta kohtaan ”Hyväksymiskirje tai muu todistus opiskelupaikasta. Liite voi olla esimerkiksi saamasi sähköposti Aalto-yliopistolta. Muutoin hakemustasi ei voida käsitellä ja asuntotarjouksen saaminen ajoissa on epätodennäköistä.

Sisällytäthän hakemukseesi mahdollisimman monta asuntoa! Tämä parantaa HUOMATTAVASTI mahdollisuuksiasi saada asunto AYY:ltä opintojen alkuun mennessä. On erittäin suositeltavaa hakea soluasuntoja. Myös muiden asuntotyyppien hakeminen on mahdollista, mutta esimerkiksi yksiötä voi joutua jonottamaan jopa 1-2 vuotta. Huomioithan, että AYY:llä ei ole tarjota tarpeeksi asuntoja kaikille hakijoille, ei edes kiireellisessä asunnontarpeessa oleville.

Maksimoidaksesi mahdollisuudet asuntarjouksen saamiseen, haethan ennen 15.7. (tai 15.11. jos opintosi alkavat tammikuussa)! Alamme tarjota asuntoja vaihto-opiskelijoille kyseisinä aikoina, joten jos et ole tuolloin jonossa, saatat menettää mahdollisuuden asuntotarjouksen saamiseen AYY:ltä. Tarjoamme elokuussa vapautuvat asunnot pääsääntöisesti heinäkuun aikana, ja syyskuussa vapautuvat asunnot elokuun aikana.

Huomio: Asuntotoimisto ei valitettavasti voi ennustaa milloin asunnon tarjoaminen olisi mahdollista, ja AYY ei voi tarjota asuntoa kaikille hakijoille, ei edes ulkomailta tuleville.

Tarkemmat hakuohjeet löydät Hakuinfo-sivulta. Katso myös AYY:n yleinen opas asunnon hakemiseen muualta pääkaupunkiseudulta.