Kesäasunnot

Kesäisin AYY:llä usein on tyhjiä asuntoja, joita voidaan vuokrata määräaikaisilla sopimuksilla väliaikaisille asukkaille. Kesäisin asukkaiksi voidaan ottaa ketä tahansa, jos AYY:n jäsenistä ei löydy tarpeeksi hakijoita.

Milloin kesäasuntoja on tarjolla

Kesäasuntokausi on 1.5. – 31.8. Kesäasukkaille tehdään lähtökohtaisesti 2-4 kuukauden mittaisia määräaikaisia sopimuksia.

Mitä asuntoja kesäisin on tarjolla

Kesäisin on tarjolla vain soluasuntoja sekä kaksioita Itä-Helsingistä (Haarniskatie, Pohjavedenkatu, Turkismiehentie ja Kääpiöidenpolku). Yksiöitä ei valitettavasti ole tarjolla kesäasunnoiksi. AYY voi tarjota kesäasunnon hakijalle myös muunlaista asuntoa kuin millaista hän on erityisesti ilmoittanut hakevansa.

Asuntojen vuokrat

Asuntojen vuokrat eivät muutu kesäisin mitenkään. Vuokratiedot löydät Domo-järjestelmästä.

Kalusteet

AYY:n asunnot ovat kalustamattomia. Tämä tarkoittaa, että asunnossa ei ole esimerkiksi edes sänkyä. Asunnoissa on kuitenkin aina kiinteät kalusteet ja varusteet, kuten liesi, jääkaappi yms. Lisätietoa kalusteiden vuokraamisesta löydät tältä sivulta.

Asuntojen hakeminen

Kesäasuntoja voi hakea ympäri vuoden, mutta muuttopäivän tulee kohdistua aina seuraavaan kesään (ei yli vuoden päähän).

Asuntoja haetaan seuraavasti:

  • Luo tili Domo-järjestelmään
  • Ole huolellinen yhteystietoja täyttäessäsi! Asuntotarjoukset lähetetään sähköpostilla, joten asunnon hakemiseksi tarvitset käytännössä aktiivisesti seuratun sähköpostiosoitteen.
  • Valitse olevasi kandidaattiopiskelija
  • Valitse opiskelupaikaksi Otaniemi
  • Valitse ”Minulla ei ole Aalto-yliopiston opiskelijanumeroa” ja lisää liitteeksi kohtaan ”Todistus opiskelupaikasta” vapaamuotoinen selitys että olet hakemassa kesäasuntoa! Sisällytä selitykseen tieto millä aikavälillä tarvitset kesäasuntoa, jotta AYY osaa laatia määräaikaisen vuokrasopimuksen oikealle aikavälille.
  • Tämän jälkeen pääset tekemään hakemuksia. Muista merkitä haluttu muuttopäivä vapaamuotoiseen liitteeseen, sillä ensimmäistä asuntohakemustaan tekevällä hakemuksen sisäänmuuttopäivä menee automaattisesti elokuulle.