Hakuinfo

Aalto-yliopistossa opiskelevilla AYY:n jäsenillä on mahdollisuus hakea AYY:n asuntoja. Jatko-opiskelijoille AYY ei valitettavasti pysty tarjoamaan asuntoja.

Tällä sivulla on paljon tekstiä, mutta kaikki on oleellista tiedettävää. Ennen kuin rekisteröidyt asunnonhakujärjestelmään ja täytät hakemuksen, ole kiltti ja yritä lukea kaikki alla oleva info huolellisesti!

Hakijaksi rekisteröityminen

Asunnonhakujärjestelmä Domo

Asuntoa haetaan Domo-asunnonhakujärjestelmästä. Ennen kuin hakemuksen voi täyttää, on hakijan kirjauduttava Domon käyttäjäksi.

Rekisteröityessä täytä yhteystietosi erityisen huolellisesti järjestelmään. Yhteystietojen ylläpitäminen on hakijan vastuulla. Kaikki asuntotarjoukset lähetetään sähköpostilla hakijan järjestelmässä ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen! Yhteystietojen ylläpitäminen on tämän vuoksi ehdottoman tärkeää. Hakijan vastuulla on varmistaa, että hän voi ottaa vastaan sähköpostiviestejä Domo-järjestelmästä. AYY ei vastaa tilanteesta, jossa hakija ei ole reagoinut hänelle lähetettyyn asuntotarjoukseen ajoissa esimerkiksi koska viesti on mennyt roskapostikansioon.

Tulot-kohtaan täytä nykyiset tulosi ja omaisuutesi. Jos tulosi ovat muuttumassa tai omaisuutesi koostuu perintömökistä Rovaniemellä, voit täyttää kentät sen mukaan, mitkä varat sinulla on käytettävissä opintojen aikana asumisen järjestämiseksi.

Jos sinulla on mitään ongelmia Domon käyttämisen tai rekisteröitymisen kanssa, ota yhteyttä domo-support(at)ayy.fi!

Asuntohakemuksen tekeminen

Hakija tekee asuntohakemukset Domo-järjestelmässä itse. Hakijalla voi olla voimassa vapaavalintainen määrä asuntohakemuksia yhtä aikaa.

Hakemus käsitellään asuntotoimistossa ja pisteytetään AYY:n asuntojen pisteytysohjeen mukaisesti. Hakemus asettuu asuntojonoon hakupäivämäärän ja pisteiden perusteella. Kun hakemus on käsitelty asuntotoimistossa, hakija voi seurata Domo-järjestelmässä jonotuksensa edistymistä sekä tehdä mahdollisia muutoksia ja korjauksia hakemukseensa. Hakemuksen saamat pisteet päivitetään aina tarvittaessa, joten hakemuksen sijoitus voi muuttua jonotuksen aikana myös äkkinäisesti. jos esimerkiksi asunnoton hakija saa vakituisen asunnon, joutuu asuntotoimisto poistamaan kiireellisen asunnontarpeen perusteella saadut lisäpisteet.

Infograafi eri asuntojonojen pisteytyksestä.

Kaikista erityistapauksista on aina toimitettava myös liite AYY:n asuntotoimistolle! Jos esimerkiksi haluat kiireellisen asunnontarpeen lisäpisteet vuokranantajan irtisanoman vuokrasopimuksen perusteella, sinun on toimitettava irtisanomisilmoitus asuntotoimistolle (esim. skannattuna asuntotoimisto(at)ayy.fi -osoitteeseen).

Hakemuksen sijainti jonossa voi vaihdella, jos sen saamat pisteet muuttuvat hakijan elämäntilanteen vuoksi tai jos samaan jonoon myöhemmin tehdyt hakemukset saavat enemmän pisteitä ja ohittavat hakemuksen jonossa. Muista ilmoittaa muuttuneista tilanteista asuntotoimistolle, jotta mahdolliset lisäpisteet asuntohakemuksellesi pystytään antamaan!

Haluttu sisäänmuuttopäivä

Haluttu sisäänmuuttopäivä on tärkeä kenttä, koska AYY ei tarjoa sinulla asuntoa aiemmin kuin mitä olet hakemuksessasi ilmoittanut. Muista siis tarvittaessa myös päivittää tätä tietoa, jos asunnontarpeessasi tapahtuu muutoksia!

Hakemuksen voimassaolo

Asuntohakemus on voimassa kuusi kuukautta hakemuksen jättöpäivästä lukien. Domo-järjestelmä lähettää hakijalle sähköpostitse muistutuksia hakemuksen vanhentumisesta. Mikäli hakija ei uusi asuntohakemustaan, poistetaan hänet asunnonhakujonosta. Vanhentuneita hakemuksia ei voida palauttaa enää takaisin jonoon.

Asuntotarjous

Asuntotoimisto tekee asuntotarjoukset hakijoille asuntojonojen perusteella. Kaikki asuntotarjoukset lähetetään hakijalle sähköpostitse. Asuntotarjous on hyväksyttävä tarjouksessa määritellyssä ajassa. Hakija hyväksyy tai hylkää tarjouksen Domo-järjestelmässä. Tarjous hyväksytään allekirjoittamalla vuokrasopimus Domo-järjestelmässä. Kaikkien asunnon tulevien aikuisten vuokralaisten on allekirjoitettava sopimus.

Hakijan vastuulla on pitää huoli, että hän voi ottaa tarjouksen vastaan sähköpostitse. Jos olet lähdössä esimerkiksi pidemmälle matkalle, etkä pysty lukemaan sen aikana sähköpostiasi, ilmoita tästä asuntotoimistolle etukäteen. Tällöin asuntotoimisto antaa sinulle tarpeeksi aikaa reagoida asuntotarjoukseen.

Hakemusten poistuminen järjestelmästä tarjouksen yhteydessä

Kun hakija saa asuntotarjouksen, putoaa hän aina pysyvästi kyseisen asuntoryhmän jonosta (esimerkiksi Teekkarikylän yksiöt -asuntoryhmä).

Kun hakija ottaa vastaan asuntotarjouksen, putoaa hän hän kaikkien asuntoryhmien jonoista. Hakija saa palauttaa hakemuksensa takaisin kahteen asuntoryhmään. Tämä tehdään suoraan Domossa ja järjestelmä neuvoo ja muistuttaa hakemusten palauttamisesta.

Tarjouksen hylkääminen ei vaikuta mitenkään minkään muiden asuntoryhmien jonottamiseen.

Hyväksytyn tarjouksen peruuttaminen

Hyväksytyn tarjouksen peruuttaminen tapahtuu irtisanomalla vuokrasopimus normaalisti. Huomaa, että tässä noudatetaan vuokrasopimuksen irtisanomisaikoja normaalisti. Jos haluat irtisanoa sopimuksen ennen sen alkamista, ota yhteyttä asuntotoimistoon.

Vakuusmaksu

Asukkaalta peritään vakuusmaksu, jonka suuruus on 250 euroa per aikuinen asukas. Vakuusmaksu palautetaan takaisin poismuuton jälkeen, mikäli asukas on luovuttanut asunnon kalusteineen hyvässä kunnossa, palauttanut avaimet, suorittanut vuokran ja muut vuokrasuhteeseen liittyvät maksut ja hoitanut muut asumiseen liittyvät velvoitteet.

Minulla on lisää kysymyksiä aiheeseen liittyen!

Tarkista silloin myös usein kysytyt kysymykset –sivu. Löydät sieltä vastauksia moneen yleisimpään kysymykseen AYY:n asuntoihin ja asumiseen liittyen.