Paranna mahdollisuuksiasi löytää AYY:n tai HOAS:n asunto

AYY ja HOAS ovat suurimmat opiskelijoiden asunnontarjoajat pääkaupunkiseudulla. AYY:n asunnot ovat tarkoitettu vain Aalto yliopiston opiskelijoille. HOAS tarjoaa asuntoja kaikille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille pääkaupunkiseudulla. Asunnon saaminen näiltä kahdelta organisaatiolta on usein paras vaihtoehto.

Kuinka parantaa mahdollisuuksiasi saada AYY:n tai HOASin asunto:

  • Hae ajoissa 
  • Laajenna vaihtoehtojasi
  • Varmista, että hakemus on täytetty oikein
  • Tarkista sähköpostisi usein

-Hae ajoissa. Hae asuntoa heti kun saat hyväksymiskirjeen. Suosittelemme, että haet AYY:n ja HOASin asuntoja samanaikaisesti.

Laajenna vaihtoehtojasi. Monet opiskelijat pääkaupunkiseudulla asuvat suhteellisen kaukana kampukselta ja keskustasta. Voit tarkistaa liikenneyhteydet yliopistollesi täältä www.reittiopas.fi/en. Useisiin asuntoihin hakeminen parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi saada asunto ajoissa.

Varmista, että hakemus on täytetty oikein. Kun täytät asuntohakemusta, tarkista kahteen kertaan, että olet täyttänyt kaikki tiedot oikein. Tarkista erityisesti, että sähköpostiosoitteesi on oikein. Ilmoita, että saavut pääkaupunkiseudulle toisesta kaupungista. Ilmoita päivämäärä, jolloin opintosi alkavat pääkaupunkiseudulla.

-Tarkista sähköpostisi usein. Asumistarjoukset lähetetään sähköpostilla. Jos et huomaa AYY:n asuntotarjousta, asunto annetaan seuraavalle henkilölle ja et välttämättä ehdi saada toista tarjousta ennen opiskelujesi alkua!