Asunnon hakeminen muualta

AYY ja HOAS ovat suurimmat opiskelijoiden asunnontarjoajat pääkaupunkiseudulla. AYY:n asunnot ovat tarkoitettu vain Aalto-yliopiston opiskelijoille. HOAS tarjoaa asuntoja kaikille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille pääkaupunkiseudulla. Asunnon saaminen näiltä kahdelta organisaatiolta on usein paras vaihtoehto.

AYY ja HOAS eivät kuitenkaan pysty tarjoamaan asuntoja kaikille opiskelijoille. Siksi suosittelemme, että arvioit mahdollisuuksiasi realistisesti (esim. AYY:ssä voit seurata hakemustasi Domossa), ja tarvittaessa alat etsimään asuntoa vaihtoehtoisten kanavien kautta hyvissä ajoin. Valitettavasti ei ole mitään takeita siitä, että tulet saamaan asunnon, kun opintosi alkavat.

Monet opiskelijat pääkaupunkiseudulla vuokraavat asuntoja yksityisiltä markkinoilta, alivuokraavat asunnon toisilta opiskelijoilta tai vuokraavat asunnon muiden järjestöjen kautta. Sekä lyhyen että pitkän aikavälin vuokra-asunnoissa on paljon vaihtoehtoja ja suosittelemme, että etsit majoitusta  käyttäen näitä vaihtoehtoja hyväksi.